Hesabım
    Susan Sarandon ve Geena Davis, "Thelma & Louise"in 30. Yılı İçin Bir Arada!

    Thelma & Louise, 30 yılını kutluyor!

    Ridley Scott'ın yönetmenliğini yaptığı Thelma & Louise'in sinemada gösterime girmesinin üzerinden tam 30 yıl geçti. 30. yılına özel olarak filmin yıldız oyuncuları Susan Sarandon ve Geena Davis, online olarak bir araya geldi.

    Thelma & Louise, 3 Haziran 1991 tarihinde ilk kez izleyici karşısına geçmişti. Filmde Geena Davis, Thelma'ya; Susan Sarandon ise Louise'e hayat veriyordu. The L.A. Regional Food Bank'in bağış toplama amacıyla yapılan etkinliğine katılan Sarandon ve Davis, 30 yılın ardından Thelma & Louise'i andı. Davis, Thelma & Louise'in kadın kahramanlı olmasıyla ilgili şu düşünceleri dile getirdi:

    "Filme olan tepkiler, Hollywood'da kadının nasıl harika bir şekilde tasvir edildiğini farketmemi sağladı. Kızım küçük çocuklar için olan programları izlemeye başladığında fark ettim ki, izlediği şeylerde kadın karakterlerden çok bariz bir şekilde erkek karakterlere yer veriliyordu. Böylece çocuklar için TV'de ve sinemada daha fazla kadın karakter olması üzerine çalışmaya başladım."

    Susan Sarandon, Thelma & Louise'de bir çeşit kovboy filmi çekeceklerini düşündüğünü, ama kanun kaçağı olmalarını beklemediğini belirtti. Ayrıca sözlerine şöyle devam etti: "Benim daha önceki deneyimlerime göre, eğer filmde birden fazla kadın varsa otomatik olarak o kadınlar düşman olurdu. Eğer bir gençi bir yaşlı kadın olursa ikisi birbirinden nefret ederdi, çünkü biri yaşlı biriyse gençti. Çok nadiren iki kadın arkadaş olurdu. Böyle filmler çok az vardı."

    Davis, her gün kir pas içinde olmaları gereken çekimler yaptıklarını belirtti. Ama her gün kıyafetleri yıkandığı için yeterince kir içerisinde görünemiyorlar, bu nedenle kıyafetleriyle birlikte yerlerde sürünüyorlarmış. İki başarılı oyuncu da çocuklarının Thelma & Louise'i izlemediğini ifade etti. 

    Thelma & Louise'in konusu ise şöyleydi: Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise, ihmalkar ve cinsiyetçi kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma’yı ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir hafta sonu araba seyahatine çıkarlar. İlk uğrak yerleri olan barda takılırlar ve bölgenin erkekleriyle eğlenip hoş bir akşam geçirirler. Ancak bir adam Thelma’yı park yerine kadar izleyip tecavüze yeltenince Louise yetişip onu öldürmek zorunda kalır. Polisin kendilerine hiç bir zaman inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top