Hesabım
    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Ödül Töreni Gerçekleşti

    Tören, pandemi koşullarında sınırlı katılımla düzenlendi

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen 24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali dün akşam pandemi koşulları ve yayınlanan genelge uyarınca sınırlı sayıda katılımcı ile düzenlenen ödül töreniyle fiziki gösterimlerine başladı. Şenay Gürler ve Yetkin Dikinciler’in sunuculuğunu üstlendiği gece ABBTV ve festivalin sosyal medya kanallarından canlı yayınlandı.

    Plaket töreninin ardından her yıl sinemamızdaki kadın emeğini görünür kılmak ve yeni kuşak kadın sinemacıları cesaretlendirmek üzere verdiği ödüller sahiplerine verildi. Geçen yıl Bilge Olgaç Başarı Ödülü’ne layık görülen yazar, yönetmen ve senarist Işıl Özgentürk’e pandemi nedeniyle alamadığı ödülü bu yıl Biket İlhan tarafından verildi. 

    Genç Cadı Ödülü’nü oyuncu Ahsen Eroğlu alırken, bu yılın Onur Ödülü sahiplerinden Nur Sürer ödülünü Uçan Süpürge Vakıf Başkanı Halime Güner’den aldı ve sektördeki kadın sinemacıların artmasından duyduğu mutluluğu paylaştı. Bilge Olgaç Başarı Ödülü alan Ayta Sözeri ödülünü Ayça Damgacı’dan aldı. Bir diğer Bilge Olgaç Başarı Ödülü ise Ekin Fil'e takdim edildi. Bilge Olgaç Başarı Ödülü’ne layık görülen Demet Evgar ve Onur Ödülü sahibi Zuhal Olcay, törene video mesajlarıyla katıldılar. Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün ise ödülünü ilk filmi için büyük destek verdiği Nisan Dağ’dan aldı.

    Bu yıl Uçan Süpürge Tema Ödülü’nün sahipleri kadınların kazanılmış haklarını korumak amacıyla kurulan EŞİK-Eşitlik İçin Kadın Platformu, Polonyalı kadınların kürtaj hakkı mücadelesinden doğan, kadın grevi pratiğiyle kadınların temel haklarını savunan Strajk Kobiet (Kadın Grevi) ve Arjantin’de başlayan ve kadın cinayetlerine karşı mücadeleleri tüm Latin Amerika'ya yayılan Ni Una Menos (Bir Kadın Daha Eksilmeyeceğiz) inisiyatifiydi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top