Hesabım
    Cannes'ın Belirli Bir Bakış Bölümü'nün Açılış Filmi "Onoda"dan Fragman

    Onoda, 10 000 Nuits Dans la Jungle'ın fragmanı yayında!

    Fransız yönetmen Arthur Harari'nin ikinci uzun metrajlı filmi Onoda - 10 000 Nuits Dans la Jungle, önümüzdeki ay düzenlenecek 74. Cannes Film festivali'nin Belirli Bir Bakış Bölümü için açılış filmi olarak seçildi. Bu bölümde, Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık Üçlemesi'nin ikinci filmi Hasan da yer alıyor. Bölümde toplam 20 film gösterilecek.

    Film, 1944'te ABD saldırısına karşı savaşmak için Filipinler'deki bir adaya gönderilen, gerçek hayattaki Japon askeri Hiroo Onoda'yı takip ediyor. Japonya teslim olduğunda, ormanda hayatta kalmak için eğitilmiş olan Onoda, teslim olmayı reddetti ve savaşını tek başına sürdürmeye devam etti. Sonunda kendini bırakması 10.000 gün sürdü.

    Festival, Japonca filmi, Kon Ichikawa'nın Fires On The Plain, Josef von Sternberg'in Anatahan ve John Ford'un They Were Expendable'ı arasında bir geçiş olarak nitelendirdi. Tanıtım bülteninde "Onoda - Nuits Dans la Jungle, dünya ve tarihe dair samimi ve evrensel bir bakış açısıyla sarsıcı bir içsel yolculuk barındırıyor. Bu ikinci uzun metrajlı filmiyle (ve Cannes seçkisindeki ilk filmiyle), Arthur Harari film yapımcılığını ustaca empoze ediyor ve bağlılık ve zaman hakkında harika bir anlatı sunuyor.” sözlerine yer verildi.

    Film, Nicolas Anthomé yapımcılığında gerçekleşti ve tamamen Asya'da çekildi. Harari ve Vincent Poymiro tarafından yazıldı. 74. Cannes Film Festivali 6-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle fiziki olarak gerçekleşmeyen festival, yine aynı sebeple, bu yıl gecikmeli bir şekilde ama fiziki olarak düzenlenecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top