Hesabım
    Akademi, Oscar Ödülleri İçin Yeni Kararlar Aldı

    Akademi, birden fazla kategori için düzenlemeye gitti

    Önümüzdeki yıl düzenlenecek olan 94. Akademi Ödülleri, yani Oscar Töreni öncesi yeni kurallar açıklandı. Akademi yeni kararları onayladı ve yayınladığı bir bültenle duyurdu. Akademi, devam eden pandemi şartları nedeniyle geçen yıl getirdiği platformlardaki gösterimlerin kabulüne yönelik düzenlemeyi bu yıl için uzattı. Filmlerin adaylık için 1 Mart - 31 Aralık 2021 tarihleri ​​arasında gösterime girmesi gerekiyor.

    Akademi, önemli düzenlemelerden birini "En İyi Film" kategorisi için yaptı ve daha önce de uyguladığı 10 aday film kararına geri döndü. Birkaç yıldır düzenlenen oy ortalaması yerine, önümüzdeki yıl direkt 10 film aday olacak ve en iyi film olmak için mücadele edecek. Böylece, daha çok filmin rekabete girmesi ve adını duyurabilmesi sağlanmış olacak.

    Özgün müzik ve şarkı dallarında da bazı değişiklikler yapıldı. Daha önce birçok müziğin aday olamamasına sebebiyet veren yüzde 60 özgünlük sınırı yeni düzenlemeyle yüzde 35'e indirildi. Bu sınıra takılan birçok müzik sebebiyle yoğun tartışmalar olmuş ve birçok kişinin favorisi olan film müzikleri değerlendirmeye bile alınmamıştı. Özgün şarkı kategorisi içinse bir filmin en fazla 5 şarkıyla adaylık başvurusu yapabilmesi kuralı getirildi. Böylece, havuz küçülecek, değerlendirme kolaylığı artacak.

    Kısa film, kısa belgesel ve kısa animasyon dallarındaki finalist filmlerin listesi 10 yerine artık 15 filmden oluşacak ve daha çok filmin şansı olacak. Ses kategorisinde ise kısa liste kuralı getirildi. Bundan sonra, 10 aday adayından oluşan bir kısa liste açıklanacak. Görsel efekt, saç & makyaj gibi kategorilerde bu kural bir süredir uygulanıyor. 94. Akademi Ödülleri, 27 Mart 2022 tarihinde gerçekleşecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top