Hesabım
    Soderbergh, Yeni Filmi "KIMI" İçin Hangi Filmlerden İlham Aldı?

    Soderbergh, yeni filmi hakkında konuştu

    Getty Images

    Steven Soderbergh'in yeni suç filmi No Sudden Move'un ilk gösterimi Tribeca Film Festivali'nde yapıldı ve yakın zamanda HBO Max'e geliyor. Üretken film yapımcısı, yayın hizmeti adına bir sonraki filmi için şimdiden çok çalışıyor. Zoë Kravitz yeni filmi "Kimi"nin başrolünde yer alıyor. Yeni bir röportajda Soderbergh, film hakkında bazı ek ayrıntılar vererek, filmin esasen Francis Ford Coppola'nın 1974 başyapıtı The Conversation'ın 2021'deki bir yansıması olduğunu doğruladı ve başka ilham kaynaklarından da bahsetti.

    "Kimi", Kravitz’i “sıradan bir veri akışı incelemesi sırasında şiddet içeren bir suçun kanıtlarını keşfeden ve bunu komuta zincirine bildirmeye çalışan agorafobik bir teknoloji çalışanı” olarak karşımıza çıkaracak. Direniş ve bürokrasi ile karşılaşınca, müdahil olabilmek için en çok korktuğu şeyi yapması gerektiğini, yani dairesini terk etmesi gerektiğini fark edecek. Happy Sad Confused podcast'inin son bölümünde sunucu, No Sudden Move'un dönem ayarının aksine Kimi'nin günümüzde geçeceğine dikkat çekti ve pandeminin filmin anlatımında bir faktör olup olmadığını sordu. Soderbergh, "Covid-19'un ardından yaşananlar hikayenin bir yönü. Öyleyse var, çünkü baş karakterimizin mücadele ettiği belirli psikolojik sorunlarla bağlantılı.” dedi.

    Soderbergh, filmin hikayesi hakkında "Overlaid, birçok evde çok sayıda dinleme cihazı bulunan dev teknoloji şirketlerinin çok çağdaş, zamanın ruhuna uygun bir sorunu. Ne topluyorlar? Şu ya da bu nedenle işaretlenmiş akışları analiz eden bu şirketlerden birinde çalıştıysanız, ses tanıma yazılımı hakkında bir şeyler biliyorsunuz. Bu kaydın birçok yönü var ve onu dinlemek için bir veri analisti gerekli. Bu kişinin işi de bu ve bir gün kulağa hoş gelmeyen bir şeyler duyar. Bu, hemen hemen The Conversation'ın 2021 versiyonu. Biraz da Rear Window ve Panic Room var. Yani hepsi benim en sevdiğim şeyler." dedi.

    Soderbergh inanılmaz derecede ilgili bir film yapımcısı ve parmağını endüstrinin nabzında tutan biri, bu yüzden bu tür bir önermenin son zamanlarda Joe Wright'ın Amy Adams başrollü The Woman in the Window filminde kötü sonuçlar ortaya çıkardığını herkes kadar iyi biliyor. Soderbergh, ilk etapta bu projeye nasıl dahil olduğunu da açıklayarak, "Kimi, David Koepp'in birkaç yıl önce aklına gelen bir fikirdi ve ben çok sevdim." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top