Hesabım
    Akademi, Robert Pattinson, Andra Day ve Birçok İsme Üyelik Daveti Yolladı

    395 yeni üye arasında Steven Yeun da var

    Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, bu yıl üyelik davetinde bulunduğu 395 sanatçı ve yöneticiyi açıkladı. Bu sayı, geçen yılki davet sayısının yaklaşık yarısı oldu. 2021 yılındaki davetlerin %46'sı kadın, %39'u yeterince temsil edilmeyen etnik/ırksal topluluklar olurken, toplam sayının %53'ü Amerika Birleşik Devletleri dışındaki 49 ülke üyelerinden oluşuyor.

    395 davetliden 89'u, -25'i kazanan olmak üzere- eski Oscar adaylarından oluşuyor. Sekiz kişi, birden fazla şube tarafından katılmaya davet edildi ve kabul edildikten sonra bir şube seçmeleri gerekiyor. Bunlar arasında; Leslie Odom Jr (oyuncular ve müzik), Kaouther Ben Hania (yönetmenler ve yazarlar), Craig Brewer (yönetmenler ve yazarlar), Lee Isaac Chung (yönetmenler ve yazarlar), Emerald Fennell (yönetmenler ve yazarlar), Shaka King (yönetmenler ve yazarlar), Alexander Nanau (yönetmenler ve belgesel) ve Florian Zeller (yönetmenler ve yazarlar) yer alıyor.

    Yeni davet edilen diğer büyük isimler arasında Walt Disney CEO'su Bob Chapek, “Promising Young Woman” orijinal senaryo kazananı Emerald Fennell, oyuncu Robert Pattinson, Oscar adayı Andra Day ve “Minari” yıldızları Steven YeunYe-ri Han ve yakın zamanda ödüle uzanan yardımcı aktris Yuh-Jung Youn yer alıyor. Yönetmen kategorisinde yeni davetliler arasında Janicza Bravo, Nia DaCosta, Cathy Yan, Darius Marder, Michael Almereyda, Lizzie BordenSean Durkin ve Nina Menkes yer alıyor.

    Mayıs ayında Akademi, tüm üyeler için istikrarlı bir büyüme ve destek sağlamak amacıyla, organizasyonun davetli sayısını son yılların yaklaşık yarısına indirdiğini duyurdu. 2020 daveti 819 kişiden oluşuyordu. Akademi'nin Governors Kurulu, üyeliği belirlemek için branşa özgü yönergeleri oyladı. Oscar kazananlar ve adaylar, geçerli dallarla sınırlı olmaksızın değerlendirildi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top