Hesabım
    Barry Alexander Brown ve Spike Lee, Cannes'da Yaşam Boyu Başarı Ödülü Alacak

    Cannes Film Festivali başlıyor...

    Gisele Tellier

    Kurgucu Barry Alexander Brown, “The War at Home” filmini tamamlamış ve ortak bir arkadaşı aracılığıyla Spike Lee ile tanıştığında bir projeyi araştırmak için Atlanta'ya dönmüştü. O sırada Lee, New York Üniversitesi'nde bir kablolu TV projesinde çalışıyordu. Yıl 1981'di ve daha sonra Brown ve Lee New York'a geri döndüler. Gelecek vaaat eden film yapımcısına baskıları kontrol etmesi için First Run Features'ta yarı zamanlı bir iş teklif eden Brown'dı ve ikili yıllarca beraber çalıştılar.

    Lee, "35 mm'lik kutularla postaneye teslimat yapıyordum." diye hatırlıyor. Bu onların 40 yıllık dostluklarının başlangıcını işaret ediyordu ve onlarca filmin çalışma ortaklığını işaret ediyordu. Lee, 17 Nisan'da 71. Amerikan Sinema Kurgucuları Birliği(ACE)'nin verdiği Eddie Ödülleri sırasında yılın film yapımcısı ödülünü aldı. Brown, Lee'nin baş kurgucusu. Birlikte, “Do the Right Thing”, “School Daze” ve “Summer of Sam” de dahil olmak üzere yönetmenin en akılda kalan birçok filmi üzerinde çalıştılar.

    Brown, "Bana göre, Montgomery, Alabama gibi yerlerde büyürken arada sırada bir Broadway müzikali turneye çıkıyordu ve gelen her şeyi gördüm." dedi. Lee ise, "Broadway şovlarının müzikal uyarlamalarını görerek büyümüştü. 'Carousel', 'Sound of Music', 'Oklahoma' ve 'South Pacific' filmlerini izledim. Orijinal versiyonları görmek ve filmleri izlemek için çok gençtim." dedi.

    1986 yapımı “She's Gotta Have It” filmini kurgularken, Spike Lee'nin imzası olan çifte kesimi doğuran Brown'dı. Brown, "Kesiyordum ve Greer'in [John Terrell tarafından oynanan karakter] yatağa girdiğinde bunu yaptığını fark ettim. Spike'ı güldürmek için çifte kesimi yaptım, böylece karakter iki kez yatağa girebildi." dedi. Lee ve Brown'un kariyerleri birlikte ilerledi ve ikili, 74. Cannes Film Festivali tarafından Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldüler. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top