Hesabım
    Toni Servillo, Yeni Filminde Eduardo Scarpetta'yı Canlandırıyor!

    La Grande Bellezza yıldızı Servillo, biyografi filmiyle geliyor

    Mario Spada/True Colours

    True Colours şirketi, İtalyan auteur yönetmen Mario Martone'nin 20. yüzyılın başlarında popüler ve üretken olan Napoliten aktör ve oyun yazarı Eduardo Scarpetta'nın hayatına odaklanan ve başrolünde yine ödüllü aktör Toni Servillo'nun (“La Grande Bellezza”) yer aldığı yeni filmi “The King of Laughter”ın (“Qui Rido Io”) uluslararası satış haklarını elde etti.

    Martone'nin son üç eseri “Leopardi”, “Capri Revolution” ve “The Mayor of Rione Sanità”, Venedik Film Festivali'nin yarışma seçkisinde yer aldı. True Colours'ın Cannes pazarında satışlarını başlatacağı “King of Laughter”ı eylül ayında Lido'nun gelecek baskısında yer almak üzere gönderdiğine inanılıyor. Roma merkezli satış şirketi, daha önce Martone'nin yine Napoli'nin zengin tiyatro mirasından gelen “Sanità”sının dağıtımını üstlenmişti.

    Scarpetta, Sophia Loren ve komedi yıldızı Totò'nun oynadığı, Dino De Laurentiis'in yapımcılığını üstlendiği bir filme uyarlanan “Poverty and Nobility” dahil olmak üzere, 50'den fazla çizgi roman yazdı. Bu, Servillo için alışılmış bir rol ve biyografi filmlerine aşina. En bilinenleri arasında ikisi de Sorrentino yönetmenliğinde gerçekleşen Il Divo ve Loro yer alıyor. 

    Martone ve Servillo'nun hem tiyatro prodüksiyonlarında, hem de film tarafında uzun süredir devam eden bir ilişkisi var. Napoli ve Roma'da geçen ve yine bu bölgede çekilen “King of Laughter”, 01 Distribution aracılığıyla İtalya'da vizyona girecek. Film, RAI Cinema'nın finansmanıyla, İtalyan Indigo Film ve İspanyol Tornasol şirketleri arasında ortak bir yapım olarak çekildi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top