Hesabım
    Disney Animasyonu Encanto'dan İlk Fragman!

    Senaristler arasında Lin-Manuel Miranda da yer alıyor

    Disney Animation Studios, bu kasım ayında vizyona girecek olan yeni animasyon filmi “Encanto”nun ilk fragmanını yayınladı. Disney'in 60. animasyon filmi anlamına gelen Kolombiya yapımı film, süper güce sahip olmak, şekil değiştirmek ve hayvanlarla bitkileri kontrol edebilmek gibi sihirli özelliklere sahip olan aile üyelerini konu alacak.

    “Brooklyn Nine-Nine” ve “In the Heights” yıldızı Stephanie Beatriz tarafından seslendirilen Mirabel, özel bir güce sahip olmayan tek kişidir. Ailesinin büyüsünün tehdit altında olabileceğini keşfettiğinde, onu kurtarabilecek tek kişinin kendisi olduğunu fark eder. Filmin yönetmenliğini Charise Castro SmithByron Howard ve Jared Bush üstlenirken, Bush ve Smith, Miranda'yla beraber senaryoyu da kaleme aldı. Lin-Manuel Miranda, aynı zamanda filmin müziklerini de yaptı.

    Miranda, en çok Amerikan kurucu babası Alexander Hamilton'ın hikayesini yeniden canlandıran Broadway müzikali ve pop kültür fenomeni “Hamilton"la tanınıyor. Geçen yaz, 4 Temmuz hafta sonu Disney Plus'ta yayınlanan müzikalin kaydı, uygulama indirmelerinde %74'lük bir artışa yol açtı. Yakın zamanda Miranda, Manhattan merkezli sahne müzikali “In the Heights”ı uzun metrajlı bir film olarak uyarlamak için “Crazy Rich Asians” yönetmeni Jon M. Chu ile birlikte çalıştı.

    Miranda, 2016'dan beri projede yer alıyor. Walt Disney Animasyon Stüdyoları'nın Aralık 2020'deki Yatırımcı Günü'ndeki sunumu sırasında Miranda, büyülü filmden övgüyle bahsetti. Miranda, prodüksiyon yoluyla Kolombiya'yı temsil eden stüdyo hakkında, “Bölgede var olan insanlara, kültüre ve müzik tarzlarının birleşimine aşık olduk.” dedi. “Encanto”, 24 Kasım'da sinemalarda olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top