Hesabım
    Stillwater, Cannes İzleyicisinden Tam Not Aldı

    Matt Damon, gösterim sonunda duygusal anlar yaşadı

    Cannes'a dönüş Matt Damon'ı duygulandırdı. 50 yaşındaki oyuncu, perşembe gecesi, Spotlight'la tanınan Tom McCarthy'nin yönettiği Focus Features draması “Stillwater”la Cannes Film Festivali'ne konuk oldu. Kapanış jeneriği sırasında film uzun süre ayakta alkışlandı. Damon, kalabalığın kendinden geçmiş tezahüratları karşısında gözyaşı dökmeye başladı.

    Damon, eski kız arkadaşını öldürmekten hüküm giydikten sonra, kızı (Abigail Breslin) yurtdışında okurken cinayetten hapse atılan bir Oklahoma inşaat işçisini oynuyor. Yıllar ve pahalı avukatlar bir araya geldiğinde (Amanda Knox davasını anımsatan bir senaryoda), Damon'ın karakteri Bill Baker, çocuğunun masumiyetini kanıtlamak için yorulmadan çalışır ve yol boyunca bekar bir anne (Camille Cottin) ve kızı (Lilou Siauvaud) ile arkadaş olur.

    Damon, salona girerken, hayranlarıyla fotoğraf çektirmek ve imzalar atmak için zaman ayırdı. Film başlamadan önce, sinemaya girerken seyircilerin ayakta alkışlayan sesini kaydetmek için telefonunu kaldırdı. Film sona erdiğinde bir kez daha ayakta alkışlandı. Seyirciler, Damon ve ekibin kalanını beş dakika boyunca alkışladı. Film yapımcıları genellikle Cannes galalarından sonra konuşma yapmazken, McCarthy geleneği bozdu ve “Stillwater” bittikten sonra açıklamalarda bulundu.

    McCarthy, "Burada olmaktan çok etkilendim, bu ülkenin ve Avrupa'nın sinemasından çok etkilendim. Bu ikonik salonda, bu muhteşem izleyiciye bir film sunmak çok ilham verici. Bu gelenek anında bulabildiğim tek şey bu.” dedi. Gelecek yılın Oscar yarışı hakkında yorum yapmak için çok erken ama Cannes'daki ortak görüş, Damon'ın dördüncü Akademi Ödülü adaylığını kazanabileceği yönünde. Oyuncu daha önce, “The Martian” (2015), “Invictus” (2009) ve “Good Will Hunting” (1997) filmleriyle Oscar adaylığı kazanmıştı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top