Hesabım
    Ben Whishaw'a Sundance'ten Ödül Getiren "Surge"Filminden Fragman

    Gerilim filminin ilk fragmanı görücüye çıktı

    FilmRise, Ben Whishaw'un oynadığı, festivallerin sevgilisi Surge filmi için yeni bir fragman yayınladı. İngiltere'den gelen çılgın gerilim, dünya prömiyerini Whishaw'un Jüri Özel Ödülü'nü aldığı 2020 Sundance Film Festivali'nde yaptı. Surge, bir gün heyecan verici ama son derece tehlikeli yeni bir varoluş yaşamaya karar veren, sıradan bir hayatı olan mutsuz bir adamın hikayesini anlatıyor.

    Film, 24 Eylül'de sinemalarda ve istek üzerine bazı platformlarda gösterime girecek. Aneil Karia filmi Rita Kalnejais ve Rupert Jones'un senaryosundan yönetti. Yeni fragman, filmin havasını karanlık ve ateşli ama aynı zamanda oldukça dokunaklı biçimde önümüze seriyor. Joseph'in (Whishaw) bir havaalanında sefil bir işte çalışmasıyla başlayan film, eve gidip annesiyle yemek yemesi ve ona çok yüksek sesle yutkunduğunu söylemesiyle başlar. Hayatının monotonluğu, onu kırılma noktasına getirdikten sonra, Joseph bir banka soyar ve parayla kaçar. Fragmanın geri kalanı, Joseph'i ekranda gösteren hızlı tempolu bir montaj barındırıyor. Bu yoğun yolculukta Joseph bir kızla tanışacak, acımasız bir mücadeleye girecek. 

    Başrol oyuncusu Whishaw, en çok Perfume: The Story of a Murderer ve The Lobster gibi kutuplaştırıcı bağımsız filmlerdeki çalışmaları ve ayrıca birkaç James Bond filminde Q olarak yer almasıyla tanınıyor. Whishaw'a ek olarak kadroda Ellie Haddington, Ian Gelder ve Jasmine Jobson yer alıyor. Surge, yönetmen Karia'nın ilk uzun metrajlı filmi, ancak, daha önce Riz Ahmed'in başrolde olduğu ödüllü The Long Goodbye kısa filmini ve beğenilen İngiliz TV dizisi Top Boy'un birkaç bölümünü yönetti.

    Surge, şimdiden çok sayıda olumlu eleştiri aldı ve şu anda Rotten Tomatoes'ta yüzde 77'lik bir puan derecesine sahip. Filmin sinemalarda gösteriminin ne kadar geniş olacağı şu anda belli değil ama izleyiciler filmi 24 Eylül'de internet üzerinden kiralama yoluyla izleyebilecekler. Whishaw, yakın zamanda No Time To Die filmiyle de karşımızda olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top