Hesabım
    Venedik Film Festivali, Pedro Almodovar'ın 'Madres Paralelas' Filmiyle Açılacak

    Venedik'i Almodovar açacak!

    78. Venedik Film Festivali'nin açılış filmi, Penelope Cruz'un başrolde oynadığı Pedro Almodovar'ın yeni filmi Madres Paralelas'la yapılacak. Film, aynı zamanda Yarışma Seçkisi'nde yer alacak ve festivalin açılışını 1 Eylül'de yapacak. Filmde ayrıca Milena Smit, Israel Elejalde, Aitana Sánchez-GijónJulieta Serrano ve Rossy De Palma rol alıyor.

    Hikaye, doğum yapacakları bir hastane odasında çakışan iki kadın Janis ve Ana'yı takip ediyor. İkisi de bekar ve tesadüfen hamile kalmış. Orta yaşlı Janis pişman değil ve çok mutlu. Diğeri, bir ergen olan Ana, korkmuş, pişmanlık duymuş ve travma geçirmiş durumda. Janis, hastane koridorlarında uyurgezerler gibi hareket ederken onu cesaretlendirmeye çalışıyor. Gece saatlerinde değiş tokuş ettikleri birkaç sır, ikisi arasında çok yakın bir bağ oluşturacak ve şans eseri, her ikisinin de hayatını değiştirecek kadar kararlı bir şekilde gelişmeye ve karmaşıklığa yol açacak.

    Film, El Deseo tarafından yapıldı ve İtalya'da Warner Bros. Pictures tarafından dağıtılacak. Almodóvar, Venedik'ten 2019 yılında Yaşam Boyu Başarı Altın Aslanı'nı aldı. Pedro Almodóvar, “1983'te Venedik'te bir film yönetmeni olarak doğdum, Mezzogiorno Mezzanotte bölümünde... Otuz sekiz yıl sonra festivali açmaya çağrıldım. Sevinci, onuru ve bunun benim için ne kadar önemli olduğunu tam olarak anlatamam. Festivale bu takdir için çok minnettarım ve bunu başarmayı umuyorum.” dedi.

    Venedikli yönetmen Alberto Barbera şunları ekledi: “Pedro Almodóvar'a yeni filmiyle film festivalini açma ayrıcalığını verdiği için ekibe minnettarım. İki kadının, öngörülemeyen sonuçları olan bir hamilelikle mücadele ettiği yoğun ve hassas bir portresi. Hepsi de tereddütsüz takip edilmesi gereken kaçınılmaz gerçeğe duyulan ihtiyaç üzerine bir yansımanın zemininde yaşıyor." dedi.

    Bu yıl Venedik'te prömiyeri olduğu onaylanan diğer önemli filmler arasında Denis Villeneuve'ün Dune ve David Gordon Green'in Halloween Kills filmi yer alıyor. İkinci filminin yıldızı Jamie Lee Curtis, Yaşam Boyu Başarı için Altın Aslan almak üzere Venedik'te olacak. Bu yılki festival 1-11 Eylül tarihlerinde Covid önemleri alınarak gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top