Hesabım
    ‘F9’un Yazarı Daniel Casey, ‘Battle Of The Planets’ın Senaryosunu Yazacak

    Film, Russo Kardeşler'in AGBO şirketi tarafından finanse edilecek

    Pandeminin en çok hasılat yapan Hollywood filmi F9'a (Dünya genelinde 593,7 milyon dolar) sahip olmasının ardından, senaryo yazarı Daniel Casey, AGBO'nun 1978 Japon anime dizisi Battle of the Planets'ın uzun metrajlı uyarlamasını kaleme alıyor. Casey, Battle Of The Planets evreninin temelini oluşturmaya yardımcı olmak için Joe ve Anthony Russo ile birlikte çalışıyor.

    Casey'nin uzun metrajlı senaryosu, bu serinin birden fazla versiyonunu başlatacak. AGBO şirketi ve Casey, ikonik, orijinal anime serisinin yaratıcılarından Tatsunoko'yla konseptler üzerinde çalışacak. Russo Kardeşler, Battle of the Planets'ın geliştirmesini ilk olarak Comic-Con 2019'da duyurdu. Japonya'da Gatchaman olarak bilinen Battle of the Planets, 1970'lerin sonlarında ABD'de okul sonrası saatlerde ulusal olarak yayınlanan en başarılı anime dizisiydi. O dönemdeki birkaç bilim kurgu çizgi filminden biriydi ve birçok genç yetişkine Japon animasyon dünyasını tanıttı. Seri, G-Force olarak bilinen, Dünya'yı ve müttefiklerini diğer dünyadaki istilacı güçlerden korumaya yemin eden seçkin, galaksiler arası bir ekip oluşturmak için küçük yaşlardan itibaren eğitilen beş genç yetimin hikayesini anlatıyordu.

    Daniel Casey, ilk uzun metrajlı yönetmenliğini 2007'de Slamdance Film Festivali'nde gösterilen, Büyük Jüri Ödülü kazanan ve çok sayıda başka festivalde oynayan Death of Michael Smith'le yaptı. Casey, Amerikan Film Enstitüsü, Yaratıcı Çalışmalar Koleji ve Sundance Enstitüsü'nün Yönetmenlik ve Senaryo Laboratuvarları mezunu. 

    Casey, F9'a ek olarak, 2018'de Lionsgate tarafından piyasaya sürülen Kin'i de yazdı ve bundan önce yapımcı JJ Abrams ve yönetmen Dan Trachtenberg için 10 Cloverfield Lane'de adı geçmeyen yazı işleri yaptı. Casey ayrıca, yakın zamanda Clifford D. Simack romanı Way Station'ın 6th and Idaho için bir uzun metraj uyarlamasını kaleme aldı ve yönetmen/yapımcı Matt Reeves geçen yıl orijinal bir senaryo olan The Pinkerton'ı şu anda geliştirme aşamasında olan Warner Bros'a sattı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top