Hesabım
    Scarlett Johansson, Disney'e Dava Açtı!

    Johansson, Black Widow gösterim kararı ve gelir kaybı nedeniyle dava açtı

    Disney'in, "Black Widow"u salonlarda gösterime girdiği sırada Disney Plus'ta da yayınlama kararı, Marvel süper kahramanını oynamakla görevli aktris Scarlett Johansson'la yasal bir savaşa yol açtı. Perşembe günü Los Angeles Yüksek Mahkemesi'nde açılan bir davada, Johansson'ın avukatları, stüdyo filmi yalnızca sinemalarda göstermemeyi tercih ettiğinde yıldızın sözleşmesinin ihlal edildiğini iddia ederek başvuru yaptılar.

    Johansson'ın tazminatının ve alacağı son ücretin çoğu, "Black Widow"un gişe performansına bağlıydı ve eğer belirli kriterlere ulaşırsa, bonuslar devreye girecekti ama Disney Plus'ta yayınlanması ve hatta korsan izleme sayısını artırması bilet hasılatını, dolayısıyla oyuncunun gelirini düşürdü. Davada, "Disney, Johansson'ın Marvel'la yaptığı pazarlığın tüm faydasını işletmesini önlemek için, kasıtlı olarak Marvel'ın anlaşmayı ihlal etmesini sağladı." denildi.

    Disney, mart ayında, "Black Widow"un stüdyonun abonelik tabanlı yayın hizmetinde aynı anda 30 ABD doları fiyatla ve büyük ekranda prömiyer yapacağını duyurdu. Hareket, sinema endüstrisi Covid-19 kapanışlarından ve kapasite kısıtlamalarından dönerken yapıldı. 9 Temmuz'da “Black Widow”, Kuzey Amerika'da 80 milyon dolarlık ilk gişesiyle pandemi dönemi gişe rekoru kırdı ve denizaşırı ülkelerden ek bir 78 milyon dolar kazandı. Ayrıca, Disney Plus'tan 60 milyon dolar çekti. Bilet satışları sonraki haftalarda keskin bir düşüş yaşadı ve şu anda dünya çapında 319 milyon dolar seviyesinde bulunuyor. Bu sebeple, “Black Widow” tüm zamanların en düşük hasılat yapan Marvel filmlerinden biri olma yolunda ilerliyor.

    Dava, yükselen şirket hisseleri üzerinden "Disney, yan kuruluşu Marvel'in anlaşmaya uymasına izin vermek yerine, Wall Street yatırımcılarını düşünmeyi ve kâra geçirmeyi seçti." diyor. Disney'in sözleşmeyi ihlal etmesi, milyonlarca hayranı sinemalardan, ev sinemasına başarıyla çekti. Dava haberini yayınlayan Wall Street Journal, Johansson'a yakın kaynakların, filmi aynı anda Disney Plus'ta yayınlama kararının 50 milyon dolarlık ikramiye kaybıyla sonuçlandığını tahmin ettiğini bildirdi. Johansson'ın yasal salvosu, yeni dağıtım paradigmaları ve Covid-19 salgını yeniden şekillenirken bir milat olabilir ve birçok oyuncuyu hareketlendirebilir.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top