Hesabım
    Black Widow, Küresel Gişede 200 Milyon Dolar Barajını Aştı

    Marvel filmi, ilk haftasında önemli bir gişe başarısı yakaladı

    Son iki yıl içinde sinemaları süsleyen ilk Marvel filmi olan Disney yapımı “Black Widow”, dünya çapında 200 milyon dolara ulaşan önemli bir gişe başarısı elde etti. Gişede rakipsiz kalan bir seri olan Marvel Sinematik Evreni filmleri için bu hasılat normalin altında görülüyor ama pandemi şartlarını düşününce umut vaat eden bir sonuç demek yanlış olmaz. Son Marvel filmlerin çoğu, en azından pandemi öncesi yayınlananlar, açılış hafta sonlarında 200 milyon doları aşmış ve kolaylıkla 1 milyar dolara tırmanmıştı.

    Aşı oranlarının artması ve insanların dış dünyaya uyum sağlamaya başlamasına rağmen sinema sektörü henüz normale dönmüş değil. Yine de ABD'deki sinemaların yaklaşık %20'si kapalı durumda ve Güneydoğu Asya ve Latin Amerika'nın bazı bölümleri de dahil olmak üzere önemli uluslararası bölgelerdeki yerler, yeni Covid-19 türlerinin yayılmasını engellemeye yardımcı olmak için tekrar kapandı. 

    Kuzey Amerika sinemalarında geçen beş günün ardından “Black Widow”, pandemi döneminde 100 milyon doları en hızlı aşan yapım oldu. Bir önceki rekor sahibi "Hızlı ve Öfkeli" devam filmi "F9", bu dönüm noktasına sekiz günde ulaşmıştı. Şimdiye kadar, “Godzilla vs. Kong” ve “A Quiet Place Part II” dahil olmak üzere yalnızca dört film, 2020 Mart ayından bu yana ABD'de 100 milyon dolardan fazla hasılat elde etti.

    Black Widow, gişe hasılatının yanında Disney Plus'ta en az 60 milyon dolar daha hasılat elde etti ve aboneler filmi 30 dolara kiralayabiliyor. Disney'in, "Black Widow'un" yayın gelirlerini açılış hafta sonu satışlarının ötesinde güncellemesi beklenmiyor. Yönetmenliğini Cate Shortland'in yaptığı “Black Widow”da Scarlett Johansson, Florence PughDavid Harbour ve Rachel Weisz rol alıyor. Film, Natasha Romanoff'un geçmişine odaklanıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top