Hesabım
    Nicholas Hoult, "Renfield" Filminde Dracula'yı Oynayacak

    Modern bir Dracula uyarlaması yolda!

    Nicholas Hoult, Universal'ın, Dracula'nın kötü şöhretli uşağı üzerine kurulu canavar filmi olan “Renfield”da rol almaya hazırlanıyor. “The Tomorrow War” ve “The Lego Batman Movie”nin arkasındaki yapımcı Chris McKay, Dracula'nın çılgın uşağı için bir başlangıç ​​hikayesi olarak hizmet veren “Renfield”ın yönetmenliğini ve yapımcılığını üstleniyor.

    Robert Kirkman'ın orijinal hikayesine dayanan senaryoyu Ryan Ridley (“Rick and Morty”) yazacak. Bram Stoker'ın 1897 tarihli korku romanı “Dracula”da R.M. Renfield bir akıl hastanesinde mahkûmdu. Ölümsüzlüğü elde etme umuduyla, canlı yaratıkları yemeye zorlayan sanrılardan muzdarip olduğu düşünülüyordu, ta ki Kont Dracula'nın etkisi altında olduğu ortaya çıkana kadar. Yaklaşan filmin senaryo detayları gizli tutulmuş olsa da hikayenin günümüzde geçtiği söyleniyor.

    “Dracula”nın önceki ekran uyarlamalarında, vampirin sadık uşağını 1931 filminde Dwight Frye, Francis Ford Coppola'nın 1992 versiyonunda Tom Waits ve Werner Herzog'un 1979 filmi “Nosferatu the Vampyre”de Roland Topor tarafından canlandırılmıştı. “Renfield”ın yapımcılığını Skybound Entertainment, Kirkman, David Alpert, Bryan Furst ve Sean Furst'un da bulunduğu film ekibi üstlenecek. McKay'in yapım ortağı Samantha Nisenboim, yönetici yapımcı olarak görev yapacak.

    Universal, Tom Cruise'lu “The Mummy” ile bir canavar serisi oluşturma girişiminde başarısız olduktan sonra, Karanlık Evreni'ni stüdyonun devasa canavar mirasından gelen karakterlere dayanarak yeniden şekillendirmeye başladı. Stratejisini birbirine bağlı film serilerinden uzaklaştırdı ve 7 milyon dolarlık bir bütçeyle dünya çapında 143 milyon dolar hasılat elde eden Elisabeth Moss'un oynadığı “The Invisible Man”le başarıya ulaştı. Universal, Elizabeth Banks'in yönettiği “Invisible Woman" ve “Wolfman” dahil olmak üzere birçok doğaüstü temalı projeye sahip.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top