Hesabım
    Ethan Coen Yönetmenliği Bıraktı Mı?

    Joel Coen yeni filmi neden tek başına çekti?

    Frazer Harrison

    Görünüşe göre, Ethan Coen yönetmenlik yapmayı bıraktı ve artık Coen Brothers filmi göremeyeceğiz. Coen Kardeşler, 1984'te Blood Simple adlı filmleriyle çıkış yaptıklarından beri modern çağın en etkili film yönetmenlerindn oldular. İkili, FargoThe Big Lebowski ve Akademi Ödüllü filmleri No Country For Old Men dahil olmak üzere 1990'ların ve 2000'lerin en ikonik filmlerinden bazılarını yönettiler. Yaklaşan film, The Tragedy of Macbeth, 2021 New York Film Festivali'nde gala yapacak ve Ethan Coen'in oyun yazarı olarak çalışmalarına daha fazla odaklanmaya karar vermesiyle Joel Coen'in ilk kez bir solo film yönettiğini görmüş olacağız.

    Kariyerlerinin ilk bölümünde, Director's Guild of America kuralları nedeniyle, Joel Coen, Ethan yapımcıyken, her ikisi de yönetmenlik yapmasına rağmen yönetmen olarak ismi geçen kişi oldu. Ancak, gelecekte, yönetmen olarak sadece Joel Coen'i görebiliriz. Los Angeles Magazine'de, Score podcast'inin bir bölümü aracılığıyla, Coenler'in uzun süredir müzik işbirlikçisi olan Carter Burwell, Ethan'ın film yapmakla nasıl bir ilişiği olduğunu anlattı. İki yönetmen arasındaki bölünmenin dostane olduğunu ve şu anda Ethan'ın emekli olup olmayacağını ya da Joel Coen'in The Tragedy of Macbeth'ten sonra ne yapacağını bilmediğini söyledi. Bununla birlikte, Coen Kardeşler'in, birlikte yaptıklarını görmeyi umduğu birçok senaryosu olduğunu söyledi. 

    Burwell; “Ethan artık film yapmak istemiyor. Ethan, yaptığı şeyden çok mutlu görünüyor ve bundan sonra Joel'in ne yapacağından emin değilim. Ayrıca, çeşitli türlerde yazdıkları ve raflarda duran tonlarca senaryoları var. Umarım geri dönerler. Bazılarını okudum ve harikalar. Hepimiz, emekli olabileceğimizi bilmediğimiz bir sektör ve yaştayız. Müthiş öngörülemeyen bir iş bu. Ethan'ı tanıyorum, onu geçen yılın sonlarına doğru gördüm ve Joel, LA'de çekimlere hazırlanıyordu, Joel'in dışarıda bir film çekmeye hazırlanıyor olmasının garip hissettirdiğini söyledi ama Ethan bunu yapmak istemiyordu. Başka şeyler yapmak istiyordu." dedi

    Ethan'ın yönetmenlik kariyeri bittiyse, bu, Coen Kardeşler'in birlikte yönettiği son filmin 2018'de En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Kostüm Tasarımı ve En İyi Orijinal Şarkı dallarında üç Akademi Ödülü adaylığı alan The Ballad of Buster Scruggs olduğu anlamına gelir. Ethan'ın yönetmenliği bitirebileceği haberi, Quentin Tarantino'nun bir sonraki filminden sonra emekliliğe hazırlandığını söylemesiyle birlikte geliyor. Bu, yönetmenler kuşağı olarak film tarihinde belirli bir bölümün sonu anlamına gelebilir.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top