Hesabım
    Joel Coen Filmi ‘The Tragedy of Macbeth', Siyah Beyaz Yayınlanacak

    Başrollerde Denzel Washington ve Frances Mc Dormand yer alıyor..

    Joel Coen’in, erkek kardeş Ethan olmadan çektiği ilk filmi “The Tragedy of Macbeth"le ilgili son güncellemeleri duyalı epey zaman olmuştu ama yeni yılın ilk günlerinde bazı haberler alıyoruz ve bu haberler sinemaseverleri çok heyecanlandıracak. Filmin başrollerinde Denzel Washington ve Frances McDormand yer alıyor.

    Görüntü yönetmeni Roger Deakins'in Team Deakins adlı podcast'inin yakın tarihli bir bölümünde, filmin kostüm tasarımcısı Mary Zophres, görüntü yönetmeni Bruno Delbonnel'in "The Tragedy of Macbeth"i tamamen siyah beyaz çektiğini ortaya çıkardı. Zophres, Coen'lerle "Fargo"dan bu yana tüm filmlerinde çalışırken, Delbonnel, "The Ballad of Buster Scruggs" ve "Inside Llewyn Davis" üzerinde çalıştıktan sonra Joel Coen'le yeniden bir araya gelecek.

    Elbette Coen'ler, 2001 yılında "The Man Who Wasn't There"i bu formatta çekmiş olduğu için ilk kez siyah beyaz çalışmıyor ama Zophres'e göre o film için çalışmak daha zordu. Çünkü, günümüz teknolojisinde ve hatta cep telefonu uygulamalarında daha çok kolaylık var ve kostüm renklerini dizayn ederken bunları kullanabildiğini açıkladı.  

    Geçen yılın başlarında, Frances McDormand proje hakkında konuştu ve filmin, İskoç oyunu hakkında bildiklerimizden ne kadar farklı olacağını açıkladı. Hikayenin trajedisini vurgulayan başlığa atıfta bulunan McDormand, “Joel’in uyarlamasında çok önemli bir şey olduğunu düşünüyorum, ona 'Macbeth' demiyor olmamız. Hem Denzel, hem de ben genellikle Macbeth'ler olarak gösterilenlerden daha yaşlıyız. Postmenopoz dönemdeyiz, doğurganlık çağını geçtik. Yani bu, taca sahip olma hırslarına baskı yapıyor. Bence en önemli ayrım, onların zafer için son şansları olması." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top