Hesabım
    Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali'nde Kazananlar Belli Oldu

    Karsu Dönmez, caz, blues ve Türk Müziği’ni harmanladığı parçalarıyla geceye renk kattı.

    Festivalin ilk yılında Türkçe Konuşan Filmler Yarışma Kategorisi ve Yabancı Dilde Filmler Yarışması Kategorisi’nde en iyileri Yönetmen Anthony Nti, Asya Dünya Film Festivali Direktörü Asel Sherniyazova, Bakü Uluslararası Kısa Film Festivali Direktörü Fehruz Shamiyev, Saraybosna Film Merkezi Direktörü ve Yönetmen Ines Tanović, Yönetmen Nariman Aliev ile Yazar ve Yapımcı Samed Karagöz’den oluşan ana jüri üyeleri belirledi.

    Jürinin değerlendirmesi sonucu Türkçe Konuşan Filmler Yarışma Kategorisi’nde 5.000€ değerindeki En İyi Film Ödülü, Yasemin Demirci’nin yönettiği İklim Değişimi filminin oldu. Kazanan ismi Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı açıkladı. Festivalin Türkçe Konuşan Filmler Yarışma Kategorisi’nde 2.500€ değerindeki TRT Özel Ödülü’nü Roman Hodel’in yönettiği Hakem filmi kazandı. Ödülü kazanan ismi ise TRT 1 Kanal Koordinatörü Cemil Yavuz açıkladı. 1.500€’luk En İyi İkinci Film Ödülü ise Susam filmiyle Sami Morhayim’in oldu. Ödülün sahibini T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam anons etti.

    Törende Yabancı Dilde Filmler Yarışması Kategorisi’nde 5.000€ değerindeki En İyi Film Ödülü, yönetmenliğini Viv Li’nin yaptığı I Don’t Feel at Home Anywhere Anymore filmine gitti. Ödülü açıklayan isim ise Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali Başkanı Abdullah Eren oldu. Festivalin Yabancı Dilde Filmler Yarışması Kategorisi’nde 2.500€ değerindeki Jüri Özel Ödülü, yönetmenliğini Morad Mustafa’nın yaptığı Ward’s Henna Party filminin oldu. Kazananı açıklayan isim festivalin jüri üyelerinden Saraybosna Film Merkezi Direktörü ve Yönetmen Ines Tanović oldu. Kategorideki 1.500€’luk En İyi İkinci Film Ödülü’nün sahibi ise Sandra Desmazieres’nin Flowing Home filmi olarak belirlendi. Ödülü açıklayan isim T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam oldu.

    Festival programındaki filmleri salondaki gösterimlerin yanı sıra festivalscope.com adresinden de takip eden sinemaseverlerin verdikleri oylarla belirledikleri 500€ değerindeki Seyirci Ödülü’nü ise Düğün Fotoğrafı filmiyle Cemalettin Baş kazandı. Baş’a ödülünü T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz takdim etti.

    DİASPORA ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ KAZANANLAR

    Türkçe Konuşan Filmler Yarışma Kategorisi

    En İyi Film Ödülü (5.000€): İklim Değişimi – Yasemin Demirci

    TRT Özel Ödülü (2.500€): Hakem – Roman Hodel

    En İyi İkinci Film Ödülü (1.500€): Susam – Sami Morhayim

    Yabancı Dilde Filmler Yarışması Kategorisi

    En İyi Film Ödülü (5.000€): I Don’t Feel at Home Anywhere Anymore – Viv Li

    Jüri Özel Ödülü (2.500€): Ward’s Henna Party – Morad Mustafa

    En İyi İkinci Film Ödülü (1.500€): Flowing Home -- Sandra Desmazieres

    Seyirci Ödüllü (500€): Düğün Fotoğrafı – Cemalettin Baş

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top