Hesabım
    Adana Altın Koza Film Festivali'nin Jürisi Açıklandı

    28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde jüri belli oldu

    Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında, 13-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyeleri belli oldu. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bu yıl yarışacak filmleri, oyuncu Tilbe Saran’ın jüri başkanlığında, oyuncu Güven Kıraç, müzisyen Feridun Düzağaç, yönetmen Kıvanç Sezer, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, yazar Seray Şahiner ve sinema yazarı Şenay Aydemir’den oluşan jüri değerlendirecek.

    Yarışmanın Jüri Başkanlığını, Türk Tiyatrosu’nun duayen oyuncularından Tilbe Saran üstleniyor. Jüri üyeleri arasında yer alan önemli isimlerden biri ise tiyatro, sinema ve dizilerinin vazgeçilmez oyuncularından Güven Kıraç olacak. Türkiye’nin en önemli müzisyenleri arasında yer alan ve rol aldığı projelerde oyunculuk konusundaki başarısıyla da adından söz ettiren Feridun Düzağaç da jüri üyeleri arasında yer alıyor.

    Jüride yer alan bir diğer isim ödüllü yönetmen Kıvanç Sezer olurken, 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Yılmaz Güney Ödülü’nü kazanan “Bilmemek” filminin görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, jüri üyesi olarak görev alacak isimlerden. Yarışmanın bir diğer jüri üyesi ise ödüllü yazar Seray Şahiner oldu. Bu görevi üstlenecek son isim Halen Gazete Duvar ve Evrensel’de sinema yazarlığı yapan Şenay Aydemir olacak.

    Festivalin bu yıl ki ‘Onur Ödülleri’, birçok önemli filmde yer alan ve ödüller kazanan usta oyuncu Şerif Sezer, uzun yıllardır başarılı kariyerine devam eden ve uluslararası alanda en çok yapımda rol alan oyuncularımızın başında gelen Haluk Bilginer ve sinemamızın en iyi yönetmenleri arasında gösterilen, birçok başyapıta imza atmış olan Yavuz Turgul’a takdim edilecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top