Hesabım
    Venedik Film Festivali'nde Sıfır Covid Vakası

    Festival yetkilileri, ilk iki gün pozitif vakaya rastlanmadığını bildirdi

    Organizatörler, açılış ve ertesi gün itibariyla Venedik Film Festivali'nin konukları üzerinde 676 Covid testi gerçekleştirildiğini ve sıfır pozitif sonuç elde edildiğini söyledi. Venedik Film Festivali, ilk iki gününde, kalabalığa rağmen herhangi bir vakadan kaçınmayı başardı. Bu, önlem almanın önemi ve diğer festivallerin motivasyonu için harika bir haber.

    Şu ana kadar protokollerin iyi gittiği ve herkesin hassasiyetle uyduğu da belirtildi. Festival mekanlarında tüm misafirleriin aşı belgesi olması ve maske takması zorunlu. İtalya'ya yurt dışından giriş yapanların da varışta Covid testinin negatif çıktığını kanıtlamaları gerekiyor. İlk birkaç gün, güvenlik kontrolleri nedeniyle normalden daha uzun kuyruklar görüldü, ancak, ertesi sabah gecikmeli taramalar veya bekletmelerle ilgili daha az rapor vardı.

    Güvenlik önelmleri sıkı ve durum, sonuçta herkesin yararına. Gazetecilerin gösterimlere normalden biraz daha erken gitmesi gerekiyor. Böyle muhteşem bir festivale katılabilmek için ödenmesi gereken küçük bir bedel. Çoğu basının ve konuğun ilgisi, Covid protokollerinden sonra hemen sıkı bir şekilde gösterimdeki filmlere kaydı.

    İlk birkaç gününde gazeteciler, Paolo Sorrentino, Jane Campion, Pedro AlmodovarDenis Villeneuve ve Pablo Larrain gibi ustaların merakla beklenen yeni filmleriyle ziyafet çekebildiler. Bu sabah, Villeneuve'ün Dune yeniden başlatılması için ilk basın gösterimleri ile festivaldeki heyecan bir adım daha yükseldi. Hatta 8.15 gösterimi için sırada A listesindeki bazı yönetmenler bile görüldü.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top