Hesabım
    ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’, Amerika Gişesine Güçlü Girdi

    Film, pandemi döneminin en iyi ikinci açılışını yaptı

    Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, sinema salonlarının umutsuzca ihtiyaç duyduğu hareketi sağladı ve açılış hafta sonunda ABD gişesinde 71,4 milyon dolar hasılat elde etti. Marvel macerası, dört günlük İşçi Bayramı hafta sonu boyunca 83,5 milyon dolar gibi güçlü bir hasılat elde etmeye doğru hızla ilerliyor. 45 milyon ila 50 milyon dolar arasında bir başlangıç ​​öngören beklentileri geride bırakan film, Asya'nın ekranda temsil edilmesinin önündeki engelleri de yıkıyor.

    Filmin üç günlük rakamı, pandemi döneminin en iyi ikinci rakamı, “Black Widow”un 80,3 milyon dolarlık hasılatının hemen gerisinde ve “F9'un” 70 milyon dolarlık açılışını geride bırakıyor. Ayrıca, gişede geleneksel olarak durgun bir hafta sonu olan İşçi Bayramı açılışları için bir rekora işaret ediyor ve 2007'nin “Halloween”i tarafından belirlenen ve on yıldan fazla bir süre önce 30,6 milyon dolar hasılat yapan bir önceki yüksek rekoru geride bıraktı.

    Stüdyo, bir sonraki çizgi roman destanı olan “The Eternals”ın özel bir teatral çıkışının olup olmayacağına henüz karar vermedi. Küresel olarak, “Shang-Chi”, Fransa, İtalya, İspanya, Birleşik Krallık, Japonya, Kore, Brezilya ve Meksika gibi önemli pazarlarda açıldıktan sonra 127,6 milyon dolar kazandı. "Shang-Chi", kötü babasının mirasıyla ve işlettiği suç örgütüyle mücadele etmesi gereken eski bir suikastçıyı merkez alıyor. Başrolünde Asyalı bir süper kahraman olan ilk Marvel filmi.

    Geçen hafta sonunun lideri Universal'ın "Candyman"i, üç günlük hafta sonu boyunca 10.5 milyon dolar hasılat elde etti. Korku filmi dört günlük tatilde 13.4 milyon dolar kazanma hızında. Bu, 25 milyon dolarlık bütçesi göz önüne alındığında etkileyici bir rakam olan toplamını 41,9 milyon dolara getirecek. Disney ve 20th Century Studios'tan gelen Ryan Reynolds'lı aksiyon-macera filmi “Free Guy”, üç gün boyunca tahmini 8.7 milyon dolar kazandı ve üçüncü sırada bitirmek için tatil boyunca 11,2 milyon dolar getirmeli. Dört hafta önce açıldığından beri 91.8 milyon dolar hasılat elde etti. Paramount'un “Paw Patrol” filmi üç günlük hafta sonu 4 milyon dolar ile dördüncü sırayı aldı ve tatil boyunca 5,2 milyon dolar kazanmalı. Aile filmi toplamda 31,5 milyon dolar hasılat elde etti. Disney'in "Jungle Cruise" filmi ise üç günlük hafta sonu boyunca 3,9 milyon dolar ve tatil boyunca 5,2 milyon dolarla ilk beşi tamamladı. Altı hafta içinde, toplamda 106.8 milyon dolar kazandı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top