Hesabım
    Fransız Yıldız Jean Paul Belmondo, Hayatını Kaybetti

    Jean Paul Belmondo'ya veda...

    Fransız Yeni Dalgası'nın en önemli filmlerinde rol alan usta Fransız oyuncu Jean Paul Belmondo'nun hayatını kaybettiği resmi olarak açıklandı. France 24 ve AFP'nin bildirdiği habere göre 88 yaşındaki oyuncunun vefatını avukatı duyurdu.

    Fransız Sineması'nda bir efsane olarak anılan Jean Paul Belmondo vefat etti. Pierrot Le FouA Bout de Souffle gibi yapımlarla tanınan Jean Paul Belmondo'dan gelen acı haber, oyuncunun hayranlarını üzdü. Jean Paul Belmondo, 1960, 1970 ve 1980'li yılların en ünlü oyuncuları arasında yer alıyordu. 1933 yılında doğan Belmondo, kariyerine 1949 yılında Paris'te başlamıştı. Okul hayatında esas ilgili olduğu alanlar ise boks yapmak ve futbol oynamaktı. 1949 yılında da ringde Rene Desmarais'yi mağlup ederek amatör bir kariyer çizmeye başladı.

    49 ve 50 yılları boyunca ringlerde başarı kazanan Jean Paul Belmondo, vatani görevini yerine getirmek üzere 6 aylığına Cezayir'e gönderilmişti. Oyunculuk kariyerine ise 1953 yılında başladı. Paris'te bulunan Theatre de L’Atelier'de Medee ve Zamore oyunlarında rol aldı. Burada Annie Girardot ve Guy Bedos ile arkadaş oldu. Beyaz perdeye geçişi ise 1956 yılında rol aldığı kısa film Moliere ile oldu. Ancak esas rolü, Jean-Pierre Cassel ile bir sahne paylaştığı On Foot, on Horse, and on Wheels filminde aldı.

    2001 yılında inme nedeniyle hastaneye kaldırılan Jean Paul Belmondo, 2009'a kadar kariyerine ara verdi.  A Man and His Dog dönüş filmi oldu. Belmondo son olarak Paris'te Guy Bedos'un cenazesinde görülmüştü. Oyuncuyu saygıyla anıyoruz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top