Hesabım
    Wong Kar-Wai, NFT Dünyasına Adım Atıyor

    Usta yönetmen, NFT için ilk görseli hazırladı

    Wong Kar-Wai, ekim ayı başlarında Sotheby's aracılığıyla açık artırmaya çıkaracağı, ikonik filmi “In the Mood for Love”ın daha önce hiç görülmemiş görüntülerinden oluşan ilk NFT'sini yarattı. "In the Mood for Love - Day One" adlı bir buçuk dakikalık kısa filmde, filmin ilk yapım gününden görülmemiş kareler yer alıyor ve bu parça, uluslararası bir sinema şirketi tarafından sunulan ilk Asya film NFT'si olarak kayıtlara geçecek.

    Yönetmen, eserle ilgili yaptığı açıklamada, 13 Şubat 1999'da “In the Mood for Love”ın çekimlerinin ilk gününden bahsetti ve "Her film prodüksiyonunun ilk günü, hayalinizdeki sevgiliyle ilk randevunuz gibidir. İnce buz üzerinde paten kaymak gibi korku ve zevkle doludur. Ok asla yayına geri dönmez. 20 yıl sonra, bu ok hala yükseliyor. Bugün, bu ilk günü yepyeni bir düzende ebedileştirebiliyoruz. Blockchain dünyasında bu ok yeni bir rota çizebilir.” dedi.

    Wong, şu anda uzun zamandır beklenen bir sonraki filmi ve yakında çıkacak bir TV dizisi olan “Blossoms” üzerinde çalışıyor. Sonunda yeni bir çalışma yoldayken, Wong ve yapım şirketi Jet Tone Productions geçmişini keşfetmeye devam ediyor. Nisan ayında, “In the Mood for Love” da dahil olmak üzere çeşitli filmlerinden sahne arkası görüntüleri ve silinmiş sahneleri içeren kısa bir belgesel yayınladılar. Ancak, Sotheby's, yeni NFT'nin “In the Mood” yıldızları Tony Leung ve Maggie Cheung'u “orijinal filmdeki ikonik aşıklardan tamamen farklı karakterler” olarak tasvir ederek farklı bir şey sunacağını söyledi.

    Parça için sessiz, 10 saniyelik bir teaser, Leung'un koyu güneş gözlüklerinin ve sigarasının dumanının arkasında kara kara düşünmesini gösterirken Cheung şöyle diyor: “Artık aşkın ne hakkında olduğunu biliyorum. Bu gece bana gel." NFT'nin yanı sıra, müzayede evi ayrıca Wong nostaljisinin daha somut bir parçasını da sunacak: Leslie Cheung'un 1997 yılındaki “Happy Together” filminde giydiği deri ceket. Wong, “Bu sarı ceketi her zaman sakladım çünkü unutulmaz bir varlığı simgeliyor: Hassasiyet, isyan ve yalnızlık” dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top