Hesabım
    Başka Sinema Ayvalık Film Festivali Sona Erdi!

    Festival, 2-8 Eylül tarihleri arasında izleyicilerle buluştu.

    Ayvalık Film Festivali, 2 Eylül akşamı Ayvalık Amfitiyatro’da düzenlenen açılış töreninin ardından Leos Carax’ın temmuz ayında dünya prömiyerini yaptığı, Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü kazanan filmi Annette’in gösterimiyle başladı ve 8 Eylül’de François Ozon’un yine Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan filmi Her Şey İyi Gitti / Everything Went Fine ile sona erdi. 

    Direktörlüğünü Azize Tan’ın üstlendiği Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nde bu yıl “Türkiye Sineması 2020 - 2021”, “Hayaletler, Hatıralar”, Buradan Nereye?”, “Olmaz Olmaz Deme”, “Kulaktan Kulağa” ve “Çocuklar İçin Sinema” başlıklı bölümlerde toplam 44 film gösterildi; yönetmenler, oyuncular, yapımcılar, sinema sektörü temsilcileri, basın ve öğrencilerden oluşan 155 konuk ağırlandı. Program danışmanlığını Fatih Özgüven’in üstlendiği festivalin afişi bu yıl Cansu Uzun Gün’ün illüstrasyonu ve Emel Işıtan’ın görsel tasarımıyla hazırlandı.

    3 Eylül’de düzenlenen Kariyo & Ababay Vakfı (KAV) Yılın Yönetmeni Ödül Töreni’nde 2021 KAV Yılın Yönetmeni Ödülü’nü Çatlak filmiyle kazanan Fikret Reyhan’a ödül heykelciği ve 100.000 TL’lik ödül çekini KAV Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo  takdim etti. Fikret Reyhan’dan önce sahneye geçen yıl Aşk, Büyü, Vs. filmiyle ödüle layık görülen ancak pandemi nedeniyle ödülünü alamayan Ümit Ünal adına Selen Uçer çıktı ve Ünal’ın 2020 yılında kazandığı Yılın Yönetmeni Ödülü’nü onun adına kabul etti. Geceye Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de katıldı. 

    Festivalde, yazar-akademisyen Zeynep Sayın festivaldeki Çatlak, Dirlik Düzenlik, Sardunya, Her Şey İyi Gitti gibi filmlerde de işlenen aile temasından yola çıkarak  “Aile, Özel Mülkiyet, Devlet” konulu bir sohbet gerçekleştirdi. “Buradan Nereye Gidiyoruz?” başlığı altında ise iklim krizinin geldiği noktayı farklı yöneleriyle tartışmaya açan bir panel, bir de sohbet düzenlendi;  “Süheyla Doğan ile İklim Krizi, Ekoloji ve Kadın Olmak” ve  Defne Koryürek moderatörlüğünde Önder Algedik, Özlem Altıparmak ve Ebru Baybara Demir’in konuşmacı olduğu “Bu, Gelecek Yazların En Seriniydi”.  Panelde aslında bir sistem krizi olan iklim krizinin nasıl ve neden bu noktaya geldiğini, bu bozulmanın matematiği konuşuldu. Festival kapsamında gerçekleştirilen “Ali Erdemci İle Rastlantıdan, Kontrole... Film Yapımı; Hızlandırılmış Bir Giriş” atölyesi de büyük hem öğrencilerin hem de sinemaseverlerin katılımıyla gerçekleşti.

    Çocuklar İçin Sinema bölümündeyse Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları’nın katkılarıyla Katia Benrath’ın yönettiği, kendi ayakları üzerinde duran 12 yaşındaki cesur bir kız çocuğunu anlatan Rocca Dünyayı Değiştiriyor/Rocca Changes the World filmi Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nde ücretsiz olarak gösterildi. Gösterime küçük sinemaseverler ve aileleri büyük ilgi gösterdi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top