Hesabım
    Altın Koza'da Bir Gün Daha Geride Kaldı

    Festival, tüm coşkusuyla sürüyor...

    Yılmaz Güney’in ‘Umut’ filmi gösterimi, filme ev sahipliği yapan, başlama sahnesinin çekildiği Adana Tren İstasyonu’nda Fatoş Güney’in katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte Festival Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk’ün hazırladığı Yılmaz Güney belgeseli yayınlandı.

    Fatoş Güney ‘’Şu anda çok duyguluyum. Bu atmosfer bana 1970 yılını ve Yılmaz’la Umut’u çekmek için Adana’ya ilk gelişimizi hatırlattı. İçimi cız ettirdi. ‘’Umut’’ filmi Yılmaz’ın babasının hikayesiydi. Gerçek yaşadığı bir olaydan çıkmıştı. Mucize bir filmi diye nitelendiriyorum. En ilkel şartlarda, en zor şartlarda, negatiflerin çok az olduğu, baskıyla çekilmiş bir film. Tük Sineması’nda bir mihenk taşıdır. Böyle etkinliklerde onu çok yakınımda hissediyorum. Halkının bağrına bastığını ve yaşattığını hissediyorum’’ dedi.

    Festival etkinliklerinden Kısa Film Atölyesi’nde, yönetmen Işıl Özgentürk sinema öğrencilerle bir araya gelerek dünüyle bugünüyle sinemayı konuşuyor.  Özgentürk, genç sinemacılarla ve sinema tutkunlarıyla, deneyimlerini ve bilgi birikimini paylaşıyor. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma filmlerinden ‘’Lacivert Gece”, “Dermansız” ve “Koridor” filmlerini galası yapıldı.  

    Erkan Tahhuşoğlu’nun yönettiği “Koridor” filmi, Muhammet Çakıral’ın yönettiği “Lacivert Gece” ve yönetmenliğini Hakkı Kurtuluş ile Melik Saraçoğlu’nun yaptığı “Dermansız” filmleri, dünya prömiyerlerini Adana Altın Koza’da gerçekleştirdi. “Lacivert Gece”nin gösterimine yönetmen Muhammet Çakral, oyuncular Cansu Fırıncı, Güliz Gençoğlu, Ümit Çırak, Beyaz Metin ve görüntü yönetmeni Emre Karadaş katılırken, “Koridor”un galasına ise yönetmen Erhan Tahhuşoğlu, yapımcı İris Tahhuşoğlu, oyuncular Emel GöksuAyşe Demirel ve yapımcı Yunus Yunusoğlu katıldı. Senaritst, yapımcı, yönetmen Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun katıldığı Dermansız’ın gösterimlerinin ardından film ekipleri seyircilerin sorularını yanıtladılar.

    FESTİVALDE NELER VAR?

    18 EYLÜL CUMARTESİ

    *SAAT: 11.00 KISA FİLM ATÖLYESİ

    Moderatör: Işıl Özgentürk

    Yer: Seyhan Oteli

    *SAAT: 14.00 PANEL: DİJİTAL PLATFORMLAR VE SİNEMA

    Moderatör: S. Kıvanç Türkgeldi

    Katılımcılar: Doç. Dr. Hakan Erkılıç, Timur Savcı, Dr. Ersan Ocak, Seda Üge Yardım

    Yer: AB Belediye Tiyatro Salonu

    *SAAT:14.00 ALTIN KOZA KENT FORUMU

    “ADANA TURİZM VE KÜLTÜR EYLEM PLANI” KAPSAMINDA SİNEMANINI KENT İÇİN ÖNEMİ

    Yer: 75. Yıl Sanat Galerisi

    BÜYÜK ÖDÜL TÖREN

    SUNUCU: ŞEBNEM ÖZİNAL, VOLKAN SEVERCAN

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top