Hesabım
    Absürdistan
    Absürdistan
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 27dk | Komedi
    Yönetmen Veit Helmer
    |
    Senarist Veit Helmer, Gordan Mihic
    Oyuncular: Kristyna Malérová, Max Mauff, Nino Chkheidze
    Orijinal adı Absurdistan
    Üyeler
    3,6 8 Puanlama, 3 Eleştiri
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Absürdistan, kimsenin bilmediği bir yerde, kimsenin ulaşamadığı bir köydür. Köyün suyu, boru hattının zedelenmesi yüzünden kesilince, köy halkı susuz kalır. Bu durumda ne yapacağını bilemeyen köy halkının kadınları, kocalarına onlar su borularını tamir edene kadar seks yapmayacaklarını açıklar.

    Aya ve beşik kertmesi Temelko içinse birlikte olma günü gelmiştir. Fakat köydeki bu seks grevi yüzünden beraber olamazlar. Tek çözüm, Temelko'nun boruları tamir etmesidir.

    Yönetmen Helmer'in 2001'de bir gazetede denk geldiği, bir Türk köyüyle ilgili olan bir haber üzerine yapmaya karar vermiş olduğu film, masalsı anlatımıyla eğlenceli bir yapım.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    Absürdistan

    İstanbul Film Festivali Özel

    Yazar: Funda Sularöz
    PiçlerBu filmle siz de dağılacaksınız...Festivalin ''Mayın Tarlası'' adlı bölümünde gösterilen Piçler bölümün adının hakkını vermiş. Film boyunca gerilim yavaş yavaş artıyor. Filmin sonlarına doğru, mayın tarlasının yarattığı etkiyi, beklemediğiniz bir anda görsel algınızda ve içinizde yaratıyor. Kaçak göçmen olarak geldikleri Amerika'da oranın halkı tarafından dışlanan Meksikalılar, yurtlarında onlardan para bekleyen aileleri için her türlü ayak işini yaparlar. Bir grup göçmenden ikisi kör olmak üzere olan akrabasını kurtarmak için ellerine silahı alırlar ve kalburüstü bir kadını evinde ziyaret ederler. Birçok festivalde yer almış ve ödül sahibi olmuş filmin yönetmeni 1979 doğumlu Meksikalı genç yönetmen Amat Escalante, göçmen sorununa dikkatleri çekerken izleyici şok etme ustalığına diğer filmlerinde olduğu gibi devam ediyor. Diyalogların minimal yapıda aktığı ve durağan olan filmin ş
    Öneriler

    Oyuncular

    Kristyna Malérová
    Rolü : Ava
    Max Mauff
    Rolü : Temelko
    Nino Chkheidze
    Rolü : Oma
    Hendrik Arnst
    Rolü : Landlord

    İzleyici eleştirisi

    6OK
    6OK

    Takipçi 131 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    16 Ocak 2010 tarihinde eklendi
    Filmin konusu Türkiyeden çıkmıştır. Yanlış hatırlamıyorsam Antalyanın bir köyünde kocaları evlerine su getirmeyen kadınlar böyle bir greve gitmişlerdi ve bu aynı zamanda haberlere konu olmuştu. (haberleri okuyup/izlemiştim)Filmin yönetmenide bir şekilde konudan haberdar olup işte bu şekilde filme dökmüş. Bence çok güzel, çok eğlenceli film olmuş. Filmde tek hoşuma gitmeyen taraf ise, hemen her filmde ...
    Devamını oku
    santanamania
    santanamania

    Takipçi 7 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    21 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    filmin konusu türkiyeden çıkmıştır diyen arkadaşa cevabım lysistrata olacak ; 2000 yıl önce yazılmış , oynanmış bir tiyatro eseridir ve aynı konuyu içerir :)
    origami-2
    origami-2

    37 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    19 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    düşük bütçeyle çekildiği belli.ama bu, filmi daha özel ve daha sıcak kılıyor.biraz daha fantastik unsurlar ön planda olsaymış ya da belli bi bütçede bu filmin yönetmen koltuğunda tim burton otursaymış şahane bi şey ortaya çıkabilirmiş.olsun yine de izlenmicek gibi diil.6/10.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Almanya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Rusça
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    Back to Top