Hesabım
    Café Society
     Café Society
    12 Ağustos 2016 Sinemada | 1s 36dk | Komedi, Dram, Romantik
    Yönetmen Woody Allen
    |
    Senarist Woody Allen
    Oyuncular: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell
    Üyeler
    3,1 31 Puanlama, 4 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Akademi ödüllü kült yönetmen Woody Allen'ın 2016 tarihli projesi Cafe Society eğlenceli bir dramatik komedi olarak dikkat çekiyor. Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Blake Lively, Steve Carell ve Parker Posey'nin yanı sıra Corey Stoll, Anna Camp ve Paul Schneider'ın da bulunduğu kadro adeta bir yıldızlar geçidi.

    Film Bronx’da doğan Bobby Dorfman'ın izinden giderek seyircilere heyecanlı bir hikaye vadediyor. Birbirinden ilginç bireylere sahip olan bir ailenin en küçük oğlu Bobby Dorfman yaşadığı hayattan bezmiş durumdadır. Dönemin en popüler film yıldızlarının menajerliğini yapan dayısı Phil'in yanına gitmek ailesinin kuyumcu dükkanında çalışmaktan çok daha cazip gelince gen adam soluğu Hollywood'ta alır. Phil’in ajansında çalışmaya başlayan Bobby, Hollywood’un skandal, dedikodu ve güzel kadınlarla dolu göz kamaştırıcı dünyasına ilk başlarda hayran kalsa da orada gerçekliğin bir hayli esnek bir şey olduğunu keşfedecektir. Bildiği acı ve aşk kavramlarının bir bir yıkılışını gören genç adam edindiği deneyimlerle zaman geçtikçe farklı bir adam olmaya başlar. Hollywood'un deneyimlerinden sonra New York'a dönen Bobby sıfırdan yeni bir hayata başlasa da geçmişin parıltılı ancak acılı izleri onu rahat bırakmayacaktır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Café Society

    Geçen yüzyılda çekilmiş gibi cazibeli

    Yazar: Ali Ulvi Uyanık
    Woody Allen'ın uzun metrajlı 46. filmini seyretmeye hazırlanırken kuşkusuz emin olduklarımız vardı: Filmsel zaman ve mekan ilişkisine dair dersler vereceğinden, hikayesini kusursuz bir tartımla sunacağından, çok sayıda karaktere yazdığı diyaloglarla onları geçmişleriyle birlikte, sosyal, sınıfsal, ahlaki olarak irdeleyeceğinden, olay örgüsünde en ufak bir açık bırakmayacağından, yine emindik... Ve yanılmadık! Ancak ne yalan söyleyelim, bugüne kadarki en yüksek bütçeyi (30 milyon dolar) kullandığı projesinde, bu denli kompleks bir öyküyle/sinemayla karşılaşacağımızı düşünememiştik... Bizi bir defa daha şaşırttı! Allen, 1930'larda ülkenin doğu ve batı sahillerinde yer alan iki kentin, iki bölgenin karakteristik özelliklerini yansıttığı hikayesinin merkezine, genç Bobby (Jesse Eisenberg) ile yaşıtı Vonnie'nin (Kristen Stewart) aşkını yerleştiriyor. Daha da odaklanırsak, anlatıcının (tabii k
    Café Society - Fragman 1:54
    Café Society - Fragman
    27.380 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperdede Bu Hafta (12 Ağustos-18 Ağustos) 2:04
    Beyazperdede Bu Hafta (12 Ağustos-18 Ağustos)
    1.331 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    TV’de Hafta Sonu (19-21 Temmuz)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    19 Temmuz 2019 Cuma
    TV’de Hafta Sonu (5-7 Nisan)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Mumya, San Andreas Fayı, Ant-Man ve Wasp...
    5 Nisan 2019 Cuma
    2016'da Muhtemelen Es Geçtiğiniz En İyi Filmler!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Yıl boyu 'muhtemelen' kaçırdığınız iyi filmlere dönüp bir bakın istedik!
    21 Aralık 2016 Çarşamba
    Haftanın DVD'leri!
    Haberler - Sektörden
    Bu hafta 4 yeni DVD evlerini şenlendirecek!
    17 Kasım 2016 Perşembe
    İstanbul'un Açık Hava Filmlerine Yakından Bakın!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    Yaz bitmeden açık havada film izlemeye davetlisiniz!
    2 Eylül 2016 Cuma

    Oyuncular

    Jesse Eisenberg
    Rolü : Bobby
    Kristen Stewart
    Rolü : Vonnie
    Steve Carell
    Rolü : Phil
    Blake Lively
    Rolü : Veronica

    İzleyici eleştirisi

    ELIF s.
    ELIF s.

    Takipçi 13 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    18 Ağustos 2016 tarihinde eklendi
    Woody Allen hastası iseniz belki severseniz. Ben beğenmedim. Devasa bütçeye ve ünlü isimlere rağmen çok vasat ve klişe bir hikaye, sürprizsiz bir son, gereksiz diyaloglar..Arka plandaki sahneler , kostümler ve filmdeki genel atmosfer çok başarılı idi .Başka olumlu bir şey yok ne yazık ki.
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    3 Ekim 2016 tarihinde eklendi
    Woody Allen söz konusu olunca beklentiler her zaman yüksek tutulur. Aslında "Cafe Society"nin çok da parlak olmadığını duymuş, okumuştuk çeşitli mecralardan. Ortalama bir Allen filmi olarak yorumlanıyordu. Ben de izledikten sonra bu yoruma katıldım. Kesinlikle başarılı, ancak büyük bir yenilik yok filmde. Örneğin "Irrational Man"i daha fazla beğenmiştim. Ancak klasik tarzını izlemek her zaman keyifli Allen'ın. Bu yıl ...
    Devamını oku
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.250 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    2 Ağustos 2019 tarihinde eklendi
    Filmin geçtiği yıl öyle bir izah edilmiş ki bahsedilen yılların kokusunu bile alabiliyorsunuz. Film için ortalama bir Woody Allen filmi demek yanlış olmaz. Keyifli bir akşam geçirebileceğiniz ve duygularınızı sorgulayabileceğiniz, her tarz insanın yansıtılmaya çalışıldığı ortalamanın üzerinde ve zevkli bir film.
    Turgay Buğdacigil
    Turgay Buğdacigil

    Takipçi 1.867 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    15 Aralık 2020 tarihinde eklendi
    Senaryosunu da yazan Woody Allen’ın yönetmen koltuğunda oturduğu “Cafe Society”, tek bir saniyesinde dahi sıkılmadan izlenebilen romantik bir komedi… Anlatıcılığını da (narrator) Woody Allen’ın üstlendiği film, 1930’ların Hollywood’un da sinema dünyasının ünlü simalarının katıldığı bir parti ile başlar… Ve tabii ilk önce de: Bu tür kokteyl, yemek vs. dolu eğlence mekanlarının vazgeçilmez ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Yönetmen Yorumu

    Fimin yönetmeni ve senaristi Woody Allen filmle ilgili olarak; "Senaryoyu bir roman gibi kurguladım. Bir kitapta olduğu gibi, filmin içinde de bir an soluklanıp baş kahramanı kız arkadaşıyla, ailesiyle, kız kardeşi veya gangster ağabeğiyle, Hollywood yıldızları ya da bitirimleriyle, hatta sonrasında sosyetenin içinde politikacılarla, güzel kızlarla, playboylarla, düğünlerinde karısını aldatanlarla ya da kocasını öldürenlerle birlikte görebilirsin Devamını oku

    Detaylar

    Filmdeki öykü anlatıcısı rolünü Allen'ın kendisi oynuyor.

    Detaylar

    "Café Society" terimi 19.yy sonu ve 20.yy başında New York, Paris ve Londra’nın o dönem moda olan kafe ve restoranlarında toplanan sosyete, aristokrat, sanatçı ve ünlü takımını tanımlamak için kullanılıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı Bir Film
    Yapım yılı 2016
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 7 başlık
    Bütçe 30.000.000$
    Dil İngilizce, İbranice
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2016, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2016.

    Yorumlar

    Back to Top