Hesabım
    Bu Yılın Korku Ajandasında Neler Var?

    Bu yıl korkuseverler neleri heyecanla beklemeli, hangi korku yapımları ne zaman vizyona girecek?

    Korku Seansı 2

    2013 yılının en beğenilen korku filmlerinden Korku Seansı'nın devam halkası Korku Seansı 2, dünyaca ünlü paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren'ın 1977'de İngiltere'de gerçekleşen gizemli davalarını konu alıyor. Vera Farmiga ve Patrick Wilson'ın tekrar dünyaca ünlü araştırmacı çifti canlandırdığı filmde ele geçirilen küçük kızı True Detective dizisinin genç oyuncusu Madison Wolfe canlandırırken, Frances O'Connor ve Simon McBurney de küçük kızın ailesini canlandırıyor. Kadrosunda Maria Doyle KennedySimon DelaneyFranka Potente ve Simon McBurney'i de barınıran yapımın senaryosu ilk filmde olduğu gibi yönetmenle birlikte Carey Hayes ve Chad Hayes ikilisine emanet olacak. Film, 10 Haziran 2016 tarihinde Amerika'yla birlikte ülkemizde vizyona girecek.

    Aşk ve Gurur ve Zombiler

    Yönetmen koltuğunda Burr Steers'in oturduğu korku-komedi yapımı Aşk ve Gurur ve Zombiler Jane Austen'ın 19. yüzyıl İngiltere'sinde geçen ünlü romanı Aşk ve Gurur'u modern bir fantastik maceraya dönüştürüyor. Başrollerini dövüş sanatları ve silah ustası Elizabeth Bennet rolünde Lily James ve üst sınıf önyargılarını temsil eden zombi avcısı Mr. Darcy rolünde Sam Riley'in üstlendiği yapımın kadrosunda ise Bella HeathcoteJack Huston ve Douglas Booth yer alıyor. Film, genç yazar Seth Grahame-Smith'in çok satan romandan uyarlandı. Bu "dolaylı" zombi parodisi 4 Şubat 2016'da vizyona girecek.

    The Witch

    Robert Eggers’in ilk uzun metrajlı filmi olan The Witch bağımsız filmlerin baştacı Sundance Film Festivali'nde gösterim yapan bir korku filmi. Oyuncu kadrosunda Anya Taylor- JoyRalph Ineson ve Kate Dickie'yi göreceğimiz film 1630 yılının New England’ında geçiyor. İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Ancak yeni doğan çocukları Sam'in ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolması yetmezmiş gibi büyük kızları Thomasin ise ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Filmin ülkemizdeki vizyon tarihi henüz açıklanmadı.

    The Forest

    Japonya, Tokyo'daki Fuji dağının tepesindeki Aokigahara ormanı nam-ı diğer efsanevi İntihar Ormanı'nın sisli havasında geçen korku filmi The Forest'ın başrolünü Game of Thrones’tan aşina olduğumuz Natalie Dormer üstleniyor. Kaybolan ikiz kardeşini aramak için herkesin uyarılarına kulaklarını kapayarak gizemli ormana giren Sara'nın hayatta kalma mücadelesini işleyen filmin oyuncu kadrosunda Taylor KinneyEoin Macken ve Stephanie Vogt gibi isimler bulunurken yönetmen koltuğunda ise oyunculuktan sonra ilk kez yönetmen koltuğuna oturacak olan Jason Zada yer alıyor. The Forest Türkiye’de 6 Mayıs 2016'da vizyona girecek.

    Lanetli Çocuk

    Başrollerini Lauren CohanRupert EvansDiana Hardcastle ve Jim Norton'un paylaştğı korku yapımı Lanetli Çocuk son dönem korku yapımları arasından sıyrılmayı başarıyor. Wer ve İçimdeki Şeytan gibi başarılı korku yapımlarının yönetmeni William Brent Bell'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini Lauren CohanRupert EvansDiana Hardcastle ve Jim Norton paylaşırken, senaryosunda ise Stacey Menear imzasını taşıyor. Amerikan bir dadının baktığı çocuklardan birinde bir farklılık olduğunu sezmesi ve ailenin oriinal boyutlarında bir cansız bebek sanarak aldıkları "oyuncağın" aslında canlı olup olmadığı sorusuyla karşı karşıya kalmasını anlatan yapım ülkemizde 5 Şubat 2016'da vizyona girecek.

    Arınma Gecesi 3

    Ethan Hawke ve Lena Headey'nin başrollerini paylaştığı 2014 yapımı Arınma Gecesi: Anarşi'nin devam halkası Arınma Gecesi 3 filmde Çavuş Leo olarak karakterinde gösteren Frank Grillo'yu tekrar göreceğiz. Yılda bir geceliğine bütün yasaların ortadan kalktığı bir distopik sistemi işleyen serinin 3. halkası Los Angeles'ın dört bir yanını arkaplan olarak alacak. İlk filmdeki temellerine geri dönecek olan devam halkası şiddetin dozunu azaltıp ideolojiye ağırlık verecek. Filmin konusu henüz açıklanmamış olsa da, Anarşi gecesinin karşıtı olan devrimcileri konu alabileceği iddiaları mevcut. Film ülkemizde 1 Temmuz 2016'da vizyona girecek.

    Amityville: The Awakening

    DeFeo ailesinin 1970'lerde öldürüldüğü evle başlayan korku serisinin yeni mahsülü Amityville: The Awakening filmi bu sefer de yetim bir aileyi temel alıyor. Yeni bir başlangıç için yeni bir eve taşınan bekar bir anne, 3 çocuğunu korumak için lanetli eve karşı savunmasız kaldığından tamamen habersizdir. Yönetmenliğini Franck Khalfoun'un üstlendiği Amityville: The Awakening filminin başrollerini Jennifer Jason LeighBella ThorneCameron Monaghan ve Thomas Mann üstleniyor. Amerika'da 15 Nisan 2016'da vizyona girecek olan filmin ülkemizdeki vizyon tarihi henüz belirsiz.

    Rings

    2002 yılında Japon sinemasının ürpertici örneklerinden birini temel alarak uyarlanan Halka'nın devam filmi Rings'in yönetmen koltuğunda F. Javier Gutiérrez oturuyor. The Big Bang Theory'nin yıldızı Johnny Galecki'nin yanı sıra Alex Roe ve Matilda Lutz'u da kadrosunda barındıran filmin senaristleri ise David LouckaJacob Aaron Estes ve Akiva Goldsman. Serinin başına gelen trajiden sonra şeytani bir ölüm kasetle geri dönen Samara'nın yeniden dehşet saçacağı Rings'in ülkemizde 1 Nisan 2016'da vizyona girecek.

    The Neon Demon

    "Güzellik öldürür" teriminden yola çıkan The Neon Demon, Los Angeles'a taşınan model Jesse'nin etrafında dönüyor. Güzelliğe takıntılı bir grup kadın tarafından adeta yiyip bitirilen genç kızın güzelliği ne pahasına olursa olsun elde edilmesi gereken bir hedefe dönüşüyor. Yönetmenliğini ve senaryosunu Nicolas Winding Refn'in üstlendiği filmin başrollerinde ise Hollywood'un sevilen yüzleri Keanu ReevesJena MaloneElle Fanning ve Christina Hendricks boy gösteriyor. Filmin vizyon tarihi henüz belirsizliğini koruyor.

    Leatherface

    1974 yapımı Teksas Katliamı'nın ardından bir devam filmi ve birçok bağımsız filmi çekilen hikayeyi bu kez Alexandre Bustillo ve Julien Maury’nin ellerinden çıkan sekizinci filmiyle izleyeceğiz. 1950'lerde ortaya çıkan Ed Gein adlı bir seri katilin gerçek hikayesinden yola çıkılarak beyazperdeye uyarlanan yapımın senaryosunu ise Seth M. Sherwood üstleniyor. Kült korku figürü Leatherface'in gençliğini perdeye aktaracak olan film, kült korku karakterinin akıl hastanesinden kaçtıktan sonra; yaşanan gerilim dolu kovalamacayı anlatmayı hedefliyor. Bu kovalamaca sürecindeyse kendisinin peşinde düşecek olan kişi karizmatik aktör Stephen Dorff olacak! Filmin vizyon tarihi henüz açıklanmadı.

    A Man In The Dark

    Kötü Ruh filminin yönetmen koltuğundan aşina olduğumuz Fede Alvarez'in imzasını taşıyan A Man In The Dark kör bir adamın evine girip hırsızlık yaparak yakalanmadan kurtulabileceklerini düşünen bir grup genci temel alıyor. Yanıldıklarını anladıklarında kusursuz bir suç yerine ölümcül bir hata işlediklerini görüyorlar. Başrollerini Dylan MinnetteStephen LangJane LevyDaniel ZovattoSergej Onopko ve Jon Donahue'nun üstlendiği yapımın senaryosunda ise yönetmenle birlikte Rodo Sayagues imzası bulunuyor. Film ülkemizde 26 Ağustos 2016'da vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top