Hesabım
    Disney+'tan Sürpriz Karar!

    Türkiye'deki yayın hayatının birinci senesini dolduran Disney+ proje alımlarını durduruyor.

    Beyazperde

    Geçtiğimiz yıl 14 Haziran'da Türkiye'deki yayın hayatına başlayan Disney+"Kaçış", "Dünyayla Benim Aramda", "Aktris" gibi orijinal yerli dizileri izleyiclerle buluşturdu.

    Son olarak Aslı Enver ve Mehmet Günsür'ün başrollerini paylaştığı "Arayış" dizisini yayınlayan platform hakkında bugün şaşırtan bir gelişme yaşandı. Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Disney+ globalde alınan bir kararla Türkiye için yerli proje alımlarını 2024 sonuna kadar durdurdu.

    Bu yeni gelişmeden halihazırda çekilmiş olan projeler de etkilenecek. Aras Bulut İynemli'nin başrolünü üstlendiği "Atatürk" dizisi dışındaki projelerin platform kütüphanesine eklenmemesi gündemde.

    Disney+, Türkiye pazarına girdiğinde şu ana kadarki dizilerinde oynayan Aslı Enver, Demet Özdemir, Engin Akyürek gibi isimler haricinde Halit Ergenç, Cansu Dere, Eda Ece gibi yıldız isimlerle marka yüzü anlaşmaları yapmıştı. Hem bu anlaşmalar hem de çekilen diziler Disney’in kardeş kuruluşu FOX’a kaydırılacak.

    Platformun Türkiye operasyonlarını durdurma kararının uzun süredir gündemde olduğunu belirten Ranini TV, bu kararın yaratacağı olası sonuçları Twitter'da gündeme getirdi:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top