Hesabım
    Özgü Namal ve Özcan Deniz'i Buluşturan "Kızıl Goncalar" Dizisine Aile Bakanlığı'ndan Engel!

    İlk bölümüyle bazı çevrelerin tepkisini toplayan dizinin çekim izinleri iptal edildi.

    Gold Film

    Başrollerini Özgü Namal, Özcan Deniz ve Mert Yazıcıoğlu'nun üstendiği "Kızıl Goncalar" dizisi, yayınlanan ilk bölümünün ardından bir kesim tarafından "dini değerleri aşağıladığı" iddiasıyla RTÜK'e şikayet edilmişti.

    Şikayetlerin ardından RTÜK, "FOX’ta yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" açıklamasını yaptı. Ancak diziye yönelik engellemeler hızla artıyor.

    24 Aralık günü, dizinin çekim anlaşmalarını tamamladığı ve tüm ödemeleri yaptığı iki mekandaki çekim izinleri, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Müdürlük, Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (HEVKA) bulunduğu Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı binasındaki çekim izinlerinin iptal gerekçesi olarak, diziyle ilgili oluşan kamuoyu baskısı ve RTÜK’ün inceleme başlatmasını gösterdi.

    Bu sabah bu iptallere ve engellemelere bir yenisi daha eklendi. Dizide doktor Levent karakterini canlandıran Özcan Deniz’in hastane sahnelerinin çekildiği Okmeydanı Darülaceze'deki çekim izinleri, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen talimatla iptal edildi. Birsen Altuntaş'ın haberine göre, dizinin seti ikinci kez durdu ve çekimler için yeni mekan arayışı başladı.

    İsmailağa cemaati tarafından "Kızıl Goncalar son bulmalı!" denilerek hedef gösterilen dizinin set çalışanlarından biri, cemaatin X/Twitter hesabından yapılan paylaşımı alıntılayarak, “Fatih’te çekim yaptığımız ana mekanlarımıza artık giremiyoruz” iddiasında bulunmuştu. Bir süre sonra paylaşımını silen set çalışanı, şunları söyledi:

    Afişlerimizin üstü çiziliyor, ekip arkadaşlarımıza saldırılıyor… Gerçekleri anlatmamız bu kadar mı kanınıza dokundu da ilk bölümden ekip olarak can güvenliğimizden endişelenmeye başladık?

    Diziye gelen ilk tepkilerin ardından Gold Film'den gelen açıklamada ise, dizinin hiçbir gerçek kurum, kuruluş veya kişiyle ilgili olmadığı vurgulandı ve "Dizimiz bu toplumun tüm farklılıklarıyla bir arada yaşamayı başaran kesime bir ayna tutması için kurgulandı" denildi.

    Gold Film

    "Kızıl Goncalar"ın ikinci bölümü bu akşam saat 20.00’de Fox Tv'de yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top