Hesabım
    "Kızıl Goncalar" Reytingleri Salladı: Denklem Sahnesi Gündem Oldu!

    Çekim yasaklarıyla karşılaşan dizinin ikinci bölümü, ABC1 kategorisinde en çok izlenen dizi oldu

    FOX TV

    Fox'un yeni dizisi "Kızıl Goncalar" geçen hafta ekranlara gelen ilk bölümünün ardından çekim yasaklarıyla engellenmeye çalışılırken, dizinin dün akşam yayınlanan ikinci bölümü reytingleri salladı.

    Başrollerini Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın paylaştığı dizi, ABC1 kategorisinde en çok izlenen dizi oldu ve bazı sahneler sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Bu sahnelerden biri, Doktor Levent’in (Özcan Deniz) yatalak babası Suavi (Şerif Erol) ile mütedeyyin Meryem’in (Özgü Namal) kızı Zeynep’in (Mina Demirtaş) arasında geçen denklem sahnesiydi.

    Bir matematik dehası olan Zeynep okula gitmiyor, ancak onun yeteneğini fark eden fizik profesörü Suavi, Zeynep’e eğitim vermeyi teklif ediyor. Zeynep ise Suavi’nin "28 Şubatçı" olduğunu öğrendikten sonra, mantık önermesini işledikleri derste bu kez kendisi Suavi’ye bir "ders" veriyor.

    Bu sahnede, ailesinin bağlı olduğu tarikatın lideri olan Efendi hazretleri ile Suavi arasında, kadınların eğitimi üzerine bir önerme kuran Zeynep; bir dönem başörtülü kadınların okula alınmamasını savunan Suavi’yle, "kadınlar okuyamaz" zihniyetinde olan efendi hazretleri arasında bir fark olmadığını gösteriyor.

    Zeynep'in bu önermesi ve "Kızlar okulda okuyamaz" ile "Başörtülü kızlar okuyamaz" zihniyetindekiler yüzünden olanın hep kadınlara olduğunu vurgulaması, "Kızıl Goncalar"ın en çok tartışılan sahnelerinden biri oldu.

    İlk bölümünün ardından bazı çevrelerce "dini değerleri aşağıladığı" gerekçesi hedef gösterilen dizi hakkında RTÜK inceleme başlattı. Tanıtım afişlerine boyalı saldırılar düzenlenen "Kızıl Goncalar"ın çekim izinleri de birbiri ardında iptal ediliyor.

    Dün Aile Bakanlığı'nın, dizinin Okmeydanı Darülaceze'deki çekimlerini engellediği ortaya çıkmıştı. Dizinin yapımcısı Faruk Turgut, çekim izinlerinin iptal gerekçesini Twitter/X hesabında paylaştı ve mekana ayda 200.000 TL ödendiğini belirtti. Paylaşılan belgede iznin "dizinin ilk bölümünde halkı kutuplaştıran ve manevi değerleri aşağılayan ve toplumsal huzura muhalefet içeren sahneler"den dolayı iptal edildiği ifadesi yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top