Hesabım
    Şubat Dizi Zirvesinden Notlar

    Şubat'ın oyuncuları, yönetmeni ve yaratıcısının katılımıyla düzenlenen söyleşide ekip, izleyicilerin sorularını tüm samimiyetleri ile yanıtladılar.

    Dün akşam Şubat'ın oyuncuları, yönetmeni Volkan Kocatürk ve yaratıcısı Onur Ünlü'nün katılımıyla düzenlenen söyleşide ekip izleyicilerin sorularını tüm samimiyetleri ile yanıtladılar.

    Serkan Ercan (Komiser Arif), Melisa Sözen (Yağmur-Sabah), Damla Sönmez (Gelin), Alican Yücesoy (Şubat), Türkü Turan (Yusuf- Gülüm), Sermet Yeşil (Del İbrahim) ve Tansu Biçer'in (Saltuk) katılımıyla gerçekleşen keyifli sohbette Onur Ünlü klasik dizi döneminin bitmesini istediğini ama bunun bir arz-talep meselesi olduğunu söylerken; "Bu iş cesaret işi, herkesin cesur olması lazım. Mesela Leyla ile Mecnun ilk yayınlanmaya başladığı dönemde, 8-10 bölüm olmuş kanal bize hala; ne yapıyorsunuz siz diyordu, bu adam niye ordan oraya bağırıyor (ismail abi-hoop), yanına gidip konuşsa ya diyordu. Ama artık kimse soru sormuyor bize, kendi halimize bıraktılar. Biz kimseye reyting vaat etmedik. Ne kanala, ne oyuncularımıza." dedi.

    Sohbete katılan tüm oyuncuların böyle bir projede yer almaktan ne kadar mutlu oldukları her hallerinden belliyken, Deli İbrahim karakterini oynayan Sermet Yeşil, role bizzat kendisinin talip olduğunu belirtti. Şubat'ı oynayan Alican Yücesoy birçok audition ardından role seçildiğini söylerken, dizinin kimilerince Fringe'e benzetilmesine Onur Ünlü, Fringe hakkında hiçbir fikri olmadığını söyledi.

    Oyunculara genel olarak, dizide yer alan karakterlerin derin karakterler olduğu ve duyguyu hissettirmekte zorlanıp zorlanılmadığı sorusuna Damla Sönmez; "Görünüşte zor gibi ama, aslında bir çocuğun eline daha fazla oyuncak vermek gibi bir şey Şubat'ta oynamak." derken, Melisa Sözen zamanında dizilerde yaptığı o uzun uzun bakışmalardan çok sıkıldığını, dolayısıyla şu an çok mutlu olduğunu ve Şubat'ın seyircinin de oyuncunun da zekasına hürmet eden bir iş olduğunu söyledi. Alican Yücesoy role hazırlanırken çok özel bir şey yapmadığını, kısa bir antrenman sürecinden geçtiğini söylerken, Onur Ünlü bir dövüş koreograflarının olduğunu ve kavga sahnelerini onun organize ettiğini söyledi. Dizide Ali Savaşçı'nın canlandırdığı Adam karakterinin adı neden Adam diye sorulan soruya Onur Ünlü, karakterin adınının senarist Funda Alp tarafından konulduğunu, "ad bulamadı herhalde o an Adam olsun dedi, Adam oldu" dedi.

    Sosyal medyanın dizinin gidişatını etkileyip etkilemediği sorusuna, kısa vadede etkileme şansının olmadığını çünkü hali hazırda birkaç bölümün çekilmiş olduğunu söyleyen Onur Ünlü, "tamamen de kapalı değiliz, elbette yorumları okuyoruz ve uzun vadede etkileyebilir tabii." yorumunu yaptı.

    Haber: Hande Kara

    Fotoğraflar: Duygu Kocabaylıoğlu

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top