Hesabım
    Wong Kar Wai Dizisi "Blossoms Shanghai"dan Teaser Yayında

    "In the Mood for Love" ve "2046"ya devam geliyor.

    Happy Together, Chungking Express, In the Mood for Love, 2046 ve Grandmaster gibi filmlerin usta yönetmeni Wong Kar Wai, son filminden sekiz yıl sonra Blossoms Shanghai adlı diziyle geri dönüyor. Kar Wai'nin benzer bir hikayeyi işlediği bir de sinema filmi hazırladığı söyleniyordu. Şimdilik sinema projesinden yeni bir haber yok ama diziden ilk teaser yayında.

    Son olarak 2013 yılında çektiği Grandmaster'la karşımıza çıkan yönetmenin dizisi Blossoms Shanghai, In the Mood for Love ve 2046 filmleriyle oluşturduğu hikayenin bir nevi devamı olacak ve iki filmle bir diziden oluşan bir üçlemeyi oluşturacak. Kris Wu ve Ge Hu'nun başrollerde olduğu dizi 2022 yılında izleyiciyle buluşacak.

    Dizi, Yucheng Jin'in romanından yine Kar Wai tarafından uyarlandı. Aynı hikayenin farklı yıllarda geçen versiyonu için bir de sinema filmi yapılacağı daha önce duyurulmuştu. Önümüzdeki aylar bir müjdeli haberi daha bizimle buluşturabilir. Dizinin esinlendiği roman, 2013 yılında Çin'de en iyi roman seçildi ve birçok ödülün sahibi oldu.

    Roman, karakterlerin şehirdeki keşiflerinin anlatıldığı bölgesel bir anlatı olarak tanımlanıyor. Hikaye, aynı zamanda hem 1960'larda gençlerin hayallerini yaşadıkları, sevgi dolu dostlukların renkli hatıralar yarattığı dönemin bir yansıması, hem de 1990'larda birbiri ardına gelip geçerken çeşitli yerleri keşfetmenin ve şehvetli zevkleri deneyimlemenin bir tasviri. Blossoms romanının hikayesi, bu iki zaman periyodu arasında gidip gelir ve her iki zaman periyodundan da Şanghay'ın anılarını okuyucuya aktarır. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top