Hesabım
    ‘The English Patient’ın TV Uyarlaması Geliyor

    BBC ve Miramax TV, proje için ortak çalışıyor

    BBC, Michael Ondaatje'nin The English Patient adlı romanının küçük ekran uyarlamasını geliştiriyor. İngiliz kamu yayıncısı, Run ve Taboo yazarı Emily Ballou'dan gelen drama projesinin geliştirilmesinin ilk aşamalarında. Dizi, Miramax Television ve Paramount Television Studios'un ortak yapımı olacak. Deadline, drama dizisinin, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir İtalyan villasında bir araya getirilen dört farklı insanı konu alan Ondaatje'nin kitabının yeni bir yorumunu temsil ettiğini ve Anthony Minghella tarafından yönetilen ve dokuz Oscar kazanan 1996 yapımı film uyarlamasının bir yeniden çevrimi olmadığını bildirdi.

    1992'de yayınlanan kitap, tanınmayacak şekilde yanmış bir adam (İngiliz olduğu tahmin edilen isimsiz hasta) Kanada Ordusu hemşiresi, bir İngiliz Ordusu avcısı ve Kanadalı bir hırsızı takip ediyor. İkinci Dünya Savaşı'nın Kuzey Afrika ve İtalya seferlerinin ardında yer alan kitap, sıra dışı bir anlatım kullanıyor ve romantizmle İkinci Dünya Savaşı arasında gidip geliyor. Hastanın kazadan önceki anıları ve bombalı İtalyan manastırındaki güncel olaylar izleyiciye ve okuyucuya aktarılıyor.

    Bu proje, Marc Helwig'in geçen yıl yönetici olarak atanmasından bu yana, Miramax IP'ye dayanan birkaç TV dizisinden biri. Bağımsız stüdyoda, Chuck Barris'in Apple TV+'daki çalışmalarında yer alan Confessions of a Dangerous Mind adlı bir uyarlama ve Gong Show sunucusunu oynamak için Justin Timberlake'in eklendiği isimsiz bir dizi var. Ek olarak, Miramax Television 1997 yapımı kült korku bilimkurgu gerilim filmi Mimic'i yeniden çeviriyor. Ayrıca; Guy Ritchie'nin yönettiği ve Matthew McConaughey'in oynadığı aksiyon komedi The Gentlemen'a dayanan bir TV dizisi geliştiriyor.

    İngiliz Hasta, aynı zamanda Londra merkezli operasyonlarını hızlandıran Miramax TV'nin çalışmalarında yer alan son İngiliz dizisi. Yakın zamanda, Jim Cartwright'ın 1998 yapımı Miramax filmi Little Voice'a ilham veren The Rise and Fall of Little Voice oyununun bir uyarlaması için Dominic Treadwell-Collins ile birlikte çalıştı. Ballou, Birleşik Krallık'ta yaşayan Avustralyalı/Amerikalı şair, romancı ve senarist. HBO'nun Run'ında süpervizör yapımcıydı ve Steven Knight, Tom Hardy ve Ridley Scott'ın BBC ve FX'te yayınlanan Taboo dizisinde yaratıcı danışmandı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top