Hesabım
    Michael Jackson Biyografisi Tartışmalı Müzisyenin Hayatını Nasıl Anlatacak?

    "İyiyi, kötüyü ve çirkini göstereceğiz."

    .

    Sevildiği kadar tartışmalı da bir figür olan Michael Jackson'ın hayatını anlatan "Michael" filminin yönetmeni Antoine Fuqua, filmin müzisyenin hayatını nasıl kayda geçireceği hakkında yeni bilgiler sundu.

    Denzel Washington'la sık sık yaptığı işbirlikleriyle tanınan Fuqua, 2023'ün başlarında bir Michael Jackson biyografisi üzerinde çalışacağını ve daha önce 2018'de "Bohemian Rhapsody"i hayata geçiren Oscar ödüllü yapımcı Graham King ile işbirliği yapacağını açıkladı. Michael Jackson'a gerçek hayattaki yeğeni Jaafar Jackson'ın hayat verdiği filmin çekimlerinin bu yılın ilerleyen dönemlerinde başlaması bekleniyor.

    Antoine Fuqua, yakında vizyona girecek olan "The Equalizer 3" filmini konuşmak için Good Morning America adlı programa katıldı. Yönetmen/yapımcı gelecek projelerine bakarken, Michael Jackson biyografisi hakkında, kendisinin ve ekibinin tartışmalı müzisyenin hayatını nasıl anlatacaklarına dair bir güncelleme sundu ve "gerçekleri bildikleri gibi anlatacaklarına", "iyi, kötü ve çirkin"iolduğu gibi göz önüne sereceklerine dair güvence verdi.

    "O harika bir sanatçıydı. O bir insandı. İyiyi, kötüyü ve çirkini göstereceğiz. Elimdeki gerçeklere dayanarak Michael'ı anlatacağız. Ben ve Bohemian Rhapsody'nin yapımcısı Graham King, elimizdeki gerçekleri anlatacağız ve izleyicilerin Michael hakkında ne düşündüklerine karar vermeleri gerekiyor, ama gerçekleri elimizden geldiğince, bildiğimiz gibi anlatacağız."

    Müzik biyografi türü, son birkaç yılda, özellikle karışık eleştirilere rağmen gişede 910 milyon doları aşan ve dört Oscar kazanan "Bohemian Rhapsody" sayesinde yeniden canlandı. Elton John merkezli "Rocketman", sadece bir yıl sonra geldi ve çok daha düşük bir gişe hasılatına ve Oscar'larda aday gösterilmemesine rağmen çok daha iyi eleştiriler aldı. "Elvis" türün başarısını geçen yıl yaklaşık 300 milyon dolar brüt ve sekiz Oscar adaylığı ile sürdürdü, ancak bunların hiçbirini kazanamadı.

    "Michael"ın öznesinin hayatını ele alırken aşması gereken büyük engeller var. Yıllar boyunca çeşitli ameliyatları ve gazete manşetleri de hayranların onun uzun süreli müzikal mirasını kucaklamasını daha zorlayıcı hale getirirken, Jackson'ın dahil olduğu asıl tartışmalar "Leaving Neverland" belgeselinin de odak noktası olan Neverland Ranch adlı evinde birden fazla çocuğa cinsel tacizde bulunduğu suçlamalarıyla ilgili olarak başladı.

    Jackson'ın davalarının on yıllardır sürdüğü göz önüne alındığında, Fuqua'nın bunu müzisyenin hayatında keşfedilmesi gereken gerçek bir bölüm olarak mı değerlendireceği yoksa bundan tamamen kaçınmayı mı seçeceği belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top