Hesabım
    Türkiye'nin Oscar Adayı: Kuru Otlar Üstüne

    Bu yıl "En İyi Uluslararası Film" dalında yarışmak üzere Türkiye'nin Oscar adayı Nuri Bilge Ceylan'ın Filmi Oldu

    .

    Nuri Bilge Ceylan'ın 29 Eylül'de vizyona girecek, ilk gösterimini Adana Altın Koza Film Festival'inde yapacak olan son filmi Kuru Otlar Üstüne, Türkiye'nin Oscar adayı olarak seçildi. Sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 15 kişilik seçici kurul tarafından "En İyi Uluslararası Film" dalında Türkiye adayını belirlemek üzere değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

    Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği'ne başvuran 7 filmin değerlendirildiği toplantıda, Ceylan’ın 76’ncı Cannes Film Festivali’nde ‘Altın Palmiye’ için yarışan ve Merve Dizdar’a ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandıran "Kuru Otlar Üstüne" filmi Türkiye'nin "En İyi Uluslararası Film" adayı olarak belirlendi. Ceylan’ın daha önce ‘Uzak’, ‘Üç Maymun’, ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’, ‘Kış Uykusu’ ve ‘Ahlat Ağacı’ filmleri Oscar’a aday olmuştu. ABD'de düzenlenecek ödül töreninin, gelecek yıl mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

    Oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici ve Ece Bağcı’nın yer aldığı film, küçük bir köydeki zorunlu hizmetinin son yılında umutla İstanbul’a atanmayı bekleyen, ancak iki kız öğrencisi tarafından tacizle suçlanınca hayatı altüst olan resim öğretmeni Samet’in hikayesini anlatıyor:

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top