Hesabım
    Denzel Washington Kartacalı General Hannibal’a Hayat Verecek

    Denzel Washington'ın "Gladyatör 2"den Sonraki Projesi Belli Oldu

    .

    SAG-AFTRA grevinin sona ermesinden bu yana ilk büyük oyuncu seçimi haberi geldi. 2 Oscarlı usta oyuncu Denzel Washington, yeni bir Netflix filminde Kartacalı general Fatih Hannibal'i canlandıracak.

    Proje, Washington'ı "The Equalizer" serisinin ve "Training Day" filminin yönetmeni Antoine Fuqua ile yeniden bir araya getirecek. Henüz adı bilinmeyen destansı tarihi dramanın senaryosunu "Gladiator" ve "Hugo"nun senaristi John Logan kaleme alıyor.

    Film, tarihteki en büyük askeri komutanlardan biri olarak kabul edilen efsanevi taktikçi ve lider Hannibal Barca'ya dayanıyor. Hikayenin, İkinci Pön Savaşı sırasında Roma Cumhuriyeti'ne karşı yürüttüğü önemli savaşları kapsaması bekleniyor.

    Kuzey Afrika savaş filine binerken Roma'yı işgal etmesiyle ünlü olan Hannibal ve Kartacalılar, on beş yıl boyunca güney İtalya'nın çoğunluğunu işgal ederek Romalılara karşı önemli zaferler kazandılar ama sonunda Zama Savaşı'nda Romalılara yenildiler.

    Washington yıllar önce, Hannibal’a dayanan daha önceki bir projeye bağlıyken, yakın zamanda böyle bir biyografik film “Hızlı ve Öfkeli” yıldızı Vin Diesel'in rüya projesi haline geldi, ancak sonunda rol yine Washington’ın oldu.

    Filmin yapımcılığını Fuqua, Washington, Erik Olsen ve Adam Goldworm üsteleniyor. Washington şimdi, oyuncular grevinin bitmesiyle birlikte kalan sahnelerinin çekimi için “Gladyatör 2” setine geri dönecek.

    Denzel Washington "Gladyatör 2"de Kimi Canlandırıyor?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top