Hesabım
    Hans Zimmer Şimdiden "Dune 3"ün Müziğini Besteliyor

    Dune üçlemesini sonlandıracak filme,Warner Bros. henüz yeşil ışık yakmadı.

    Warner Bros.

    "Dune" 2021 yılında vizyona girdikten sonra, ünlü film müziği bestecisi Hans Zimmer, kendisine durması söylenmesine rağmen bilim kurgu destanı için daha fazla müzik yazmaya devam etti.

    Zimmer, yazmaya devam edeceğini yönetmen Denis Villeneuve'ye ısrarla belirtti, çünkü Warner Bros'un ikinci Dune filmine onay vereceğinden emindi ve belki de çalışmalarının yönetmene ilham verebileceğini düşünüyordu.

    "Dune: Part Two"nun nihayet sinemalarda gösterime girmesi ve Villeneuve'ün "Dune Mesihi" romanına dayanan üçüncü filmin senaryosunun yolda olduğuna dair pek çok işaret vermesi nedeniyle, Zimmer'a üçüncü film için müzik düşünmeye başlayıp başlamadığı soruldu.

    Denis Villeneuve "Dune" Üçlemesini Tamamlamak İstiyor

    Zimmer, Variety'nin sorusunu gülerek yanıtladı ve "Bil bakalım kim yazmayı bırakmadı?" diyerek şunları söyledi: "Çekimlerin ikinci gününde Denis geliyor ve hiçbir şey söylemeden içeri girip "Dune: Messiah"ı masama koyuyor. Nereye gittiğimizi biliyorum ve işimizin bitmediğini biliyorum."

    Kariyeri boyunca pek çok unutulmaz filmin müziklerine imza atan Zimmer, tam 12 kez Oscar'a aday gösterildi ve 1995'te "Aslan Kral" ile kazandığı ilk Oscar'ının ardından, 2022'de "Dune" ile ikinci Oscar'ını kucakladı.

    Birinci ve ikinci “Dune” arasındaki fark iki buçuk yıl iken (eğer grev nedeniyle ertelenmeseydi iki olacaktı), ikinci ve üçüncü film arasındaki farkın daha uzun olması bekleniyor çünkü Villeneuve, biraz ara verip önce başka (ve daha küçük) bir projeyi ele almak istediğini belirtti.

    "Dune: Part Two" 13 pazarda Çarşamba günü gösterime girdi. Film gişe yolculuğuna günlük 7.6 milyon dolarla (önizlemeler dahil) başladı ve bu pazarların her birinde 1 numaralı Hollywood filmi oldu. Amerika gişesinde 80-90 milyon dolarlık bir açılış hafta sonuna doğru giden filmin, yurt dışında da aynı oranda kazanması bekleniyor.

    "Dune: Part Two"dan Önce Hatırlamanız Gereken 10 Önemli An & Karakter

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top