Hesabım
    Denis Villeneuve "Dune 2"den Çıkardığı Sahneler Hakkında Konuştu: "En Acı Verici Seçimlerden Biri..."

    Stephen McKinley Henderson'ın Thufir Hawat karakteri devam filminde eksik olan karakterlerden biriydi...

    Warner Bros.

    Tüm kitap uyarlamaları gibi "Dune: Part Two" da dayandığı romana göre birkaç değişiklik yapıyor. Ancak yönetmen Denis Villeneuve için özellikle bir değişikliği hayata geçirmek en zoruydu: Thufir Hawat'ın filmden çıkarılması.

    Villeneuve Entertainment Weekly'ye verdiği röportajda filmden kestiği sahneler hakkıda konuşurken, "Bu konuda benim için en acı verici seçimlerden biri Thufir Hawat'tı" dedi: "Kesinlikle sevdiğim bir karakter ama daha en başından bir Bene Gesserit uyarlaması yapmaya karar verdim. Bu, Mentat'ların hikayede olması gerektiği kadar mevcut olmadığı anlamına geliyordu ama uyarlamanın doğası böyle."

    Thufir Hawat bir Mentat, yani zihni bir süper bilgisayarla aynı güce sahip olacak şekilde eğitilmiş bir insandır. "Dune"da Stephen McKinley Henderson tarafından canlandırılan karakter Atreides Hanesi için çalışmaktadır ve Paul'un (Timothée Chalamet) akıl hocasıdır.

    Stephen McKinley Henderson, Thufir Hawat rolünü yeniden canlandırmak üzere devam filminin kadrosunda yer alıyordu ancak sonunda, kurgu masasında sahneleri kesildi. Aktör 2023'ün Ağustos ayında verdiği bir röportajda çekimler hakkında şunları söylemişti:

    "Geçen sefer en çok eğlendiğim şey, yakın zamanda Elvis'i canlandıran Austin Butler'la çalışmaktı. Ne hoş bir insan. O çok iyi bir adam ve - o ve Timmy [Chalamet] - ikisi de harika insanlar ve filmde öyle bir baş düşmanı oynuyorlar ki, onları kamera arkasında görmek harikaydı. Ve Austin bana karşı çok iyi davrandı."

    74 yaşındaki aktör, Butler'ın özellikle sahneleri çekerken "tıbbi bir acil durum" yaşayıp gitmek zorunda kaldığında destekleyici olduğunu açıkladı.

    Villeneuve filmlerinden çıkardığı sahneleri daha sonra yayınlamamak konusunda son derece net olduğu için Hawat ve Feyd-Rautha'nın sahnesini, Hawat'ın filmdeki diğer sahneleri gibi, muhtemelen hiçbir zaman göremeyeceğiz.

    Denis Villeneuve, Silinen "Dune" Sahneleri Hakkındaki Umutları Söndürdü!

    Romanda, Leto Atreides (Oscar Isaac) cinayetinden sonra Thufir Hawat, Harkonnen Hanesi için çalışması için şantaja maruz kalır; Baron Harkonnen, onu zehirler ve yalnızca kendisi için çalışması halinde panzehir dozlarını uygular. Hawat, Atreides'lere sadık kalır ve gizlice Harkonnenlere karşı çalışır, Baron'a yanlış bilgi verir ve onu içeriden alt etmeye çalışır.

    Bunun yerine, Villeneuve'ün "Bene Gesserit uyarlaması", Paul'un Lisan al-Gaib olarak iktidara yükselişini yöneten, durugörü yeteneklerine sahip, tamamı kadınlardan oluşan gruba odaklanıyor. Üyeleri arasında Paul'un annesi Leydi Jessica (Rebecca Ferguson) ve yeni karakter Leydi Margot (Léa Seydoux) yer alıyor.

    "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki" şimdi sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top