Hesabım
    M. Night Shyamalan, Berlin Film Festivali'nin Jüri Başkanı Oldu

    Shyamalan, Berlin'de jüri başkanlığı yapacak

    Yönetmen ve yapımcı M. Night Shyamalan, gelecek yıl düzenlenecek 72. Berlin Film Festivali'nin uluslararası jüri başkanı olarak görev yapacak. 2000'li yılların en önemli filmlerinden bazılarına imza atan, kendine has bir sinema dili bulunan Shyamalan, son olarak 2021 yılı içerisinde Old filmiyle izleyici karşısına çıkmıştı ve film, karışık eleştiriler aldı

    Berlinale sanat yönetmeni Carlo Chatrian, “M. Night Shyamalan'ın jüri başkanı olarak görev yapma davetimizi kabul etmesinden memnuniyet ve onur duyuyoruz. Kariyeri boyunca, korkuların ve arzuların yan yana olduğu, gençlerin sadece kahraman değil, aynı zamanda korkunun üstesinden gelmek için itici güç olduğu bir evreni şekillendirdi. ABD sinema sektöründe Shyamalan benzersiz bir figür, vizyonuna sadık kalan bir film yapımcısı. Seçimimizde aradığımız şey de kişinin idealine olan bu dürüstlüktür.” dedi.

    Shyamalan ise şunları ekledi: “Hollywood sistemi içinde her zaman bağımsız bir film yapımcısı gibi hissettim. Sesimizi tanımlayan, tam olarak içimizdeki farklı ve alışılmışın dışında olan şeylerdir. Bunları kendimde sürdürmeye ve sanatımda bu yönleri korumak için başkalarını neşelendirmeye çalıştım. Berlinale'nin bir parçası olmamın istenmesi benim için çok anlamlı. Bir film yapımcısı için en yüksek yetkiyi temsil eder. Hikaye anlatımında dünyanın en iyi yeteneklerini desteklemek ve kutlamak, mutlu bir şekilde kabul ettiğim bir hediye.”

    The Sixth Sense, Unbreakable, Village, Split ve Old gibi filmlerin yönetmeni olan Shyamalan'ın jüri başkanlığı yapacağı 72. Berlin Film Festivali, 10 Şubat - 20 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Diğer jüri üyeleri ve yarışma filmleri ise henüz belli değil. Açıklamaların bu yılın sonunda yapılması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top