Hesabım
    Ankara Film Festivali Başladı

    Festival, açılış töreniyle birlikte 32. kez başladı

    Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği 32. Ankara Film Festivali, dün gece CerModern’de düzenlenen Açılış Töreni ile başladı. Sunuculuğunu Ünsal Ünlü’nün yaptığı, festival destekçilerine teşekkür plaketlerinin takdimi ile başlayan törende, Onur Ödülleri de sahiplerine verildi.

    Plaket töreninin ardından festivalin Onur Ödülleri olan; Aziz Nesin Emek Ödülü oyuncu Perihan Savaş’a, Sanat Çınarı Ödülü yazar, akademisyen ve edebiyat eleştirmeni Erendiz Atasü’ye ve Kitle İletişim Ödülü mizah yazarı, senarist, yönetmen Gani Müjde’ye takdim edildi. Açılış töreni süprizlerden biri de önümüzdeki yıl 33. kez düzenlenecek Ankara Film Festivali'nin 3-11 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşeceği müjdesinin verilmesi oldu.

    Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Türkiye sinemasının yeni yaratıcılarına, sinema endüstrisinin gelişimine ve sinemanın sanatsal niteliklerine katkıda bulunmak amacıyla senaryo aşamasındaki ilk ya da ikinci ulusal uzun kurmaca yapımlara verdiği Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması’nın birincisi Burcu Aykar’ın “Gölgeler Çekildiğinde” adlı projesi oldu.

    Jüri bu yıla özel Yılmaz Özdil’in “Aforoz” adlı projesine 10 bin TL değerinde Jüri Teşvik Ödülü verilmesini kararlaştırdı.  Jüri Teşvik Ödülü'nün gerekçesinde “Yarattığı tekinsiz ve bir o kadar gerçekçi atmosferiyle, sert doğa koşulları içinde insanlık sınavı veren karakterlerinin amansız çabasını ve içinde bulundukları toplumsal çatışmayı incelikli bir anlatımla işleyen, yönetmenliğini ve yapımcılığını Yılmaz Özdil’in üstlendiği ‘Aforoz’ projesine verilmesine karar verilmiştir,” dendi. 

    Dünya Festivallerinden bölümü filmlerinden François Ozon’un bu yıl Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan, babalarının hastalığıyla hayatları değişen iki kız kardeşin görmezden geldikleri gerçeklerle yüzleşmelerini anlattığı filmi ”Her Şey İyi Gitti / Everything Went Fine”; Michelangelo Frammartino’nun 2021 Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü ve Yeşil Damla Ödülü kazanan, insanın doğayla bağını izleyen filmi “Delik / Il Buco”; Bulgaristan tarafından Oscar aday adayı olarak belirlenen Ivaylo Hristov’un “Korku / Fear”; Alexandre Koberidze’nin dünya prömiyerini yaptığı 2021 Berlin Film Festivali’nden FIPRESCI Ödülü ile ayrılan  filmi “Gökyüzüne Baktığımızda Ne Görüyoruz? / What Do We See When We Look at The Sky?” ve Georgis Grigorakis’in bir baba-oğul ilişkisini konu alan, 2020 Berlin Film Festivali Panaroma bölümü CICAE Ödülü, 2020 Selanik Film Festivali Jüri Özel Ödülü Gümüş İskender’i kazanan filmi “Kazıcı / Digger” bugün festivalde izleyiciyle buluşacak diğer yapımlar.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top