Hesabım
    Akademi, Will Smith'in Attığı Tokat Üzerine İnceleme Başlattı

    Oscar Heykelciği geri alınabilir mi?

    Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Will Smith'in pazar günkü Oscar Töreni'nde Chris Rock'a saldırmasının ardından resmi bir inceleme başlattı. Yıllık film ödüllerinin arkasındaki organizasyon, başlangıçta Smith'in adını anmadan şiddeti kınadığını söyledi, ancak, şimdi olayla ilgili memnuniyetsizliğini daha açık hale getiriyor.

    Örgütün bir sözcüsü, "Akademi, Bay Smith'in dün geceki gösterideki eylemlerini kınıyor. Olayla ilgili resmi bir inceleme başlattık ve tüzüklerimize, davranış standartlarımıza ve Kaliforniya yasalarına uygun olarak daha fazla eylem ve sonuçları araştıracağız.” dedi. Görünüşe göre Smith, ödülünü kaybetmesi pek olası olmasa da bir tür disiplin cezası veya yaptırımla karşı karşıya kalabilir.

    Akademi, resmi davranış standartlarında “Her türlü kötüye kullanıma kategorik olarak karşı olduğunu” belirtir. “King Richard” filminde tenis harikaları Venus ve Serena Williams'ın babası Richard Williams'ı canlandırdığı için en iyi erkek oyuncu seçilen Smith, büyük gecesini öfke patlamasıyla gölgeledi. Chris Rock, Jada Pinkett Smith'in kısa saç kesimi hakkında bir şaka yaptıktan sonra, Smith sahneye çıktı ve Rock'a tokat attı. Daha sonra Rock'a "karımın adını ağzına alma" diye bağırdı. Pinkett Smith, saç dökülmesinin alopesi hastalığından kaynaklandığını söyledi.

    Smith, akşamın ilerleyen saatlerinde en iyi erkek oyuncu seçildi. Podyumdaki zamanını Akademi'den ve diğer adaylardan özür dilemek için kullandı ama Rock'tan bahsetmedi. Smith, "Aşk sana çılgınca şeyler yaptırır." dedi ve ekledi; "Bizim yaptığımızı yapmak için kötüye kullanabiliyor olmalısın. İnsanların senin hakkında çılgınca konuşmasını sağlayabilmelisin. Bu işte sana saygısızlık eden insanlara sahip olmalısınız ve onlara gülümsemelisiniz, sorun yokmuş gibi davranmalısınız." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top