Hesabım
    Sinema Kültürünün 'Gezici' Hali

    Gezici Festival kapsamında atölyeler, söyleşiler, paneller Ankara ve Artvin'de düzenlenecek...

    Anadolu'ya sinema taşımayı görev edinen Gezici Festival, sinemanın tartışıldığı çeşitli yan etkinliklerle de programını her geçen yıl zenginleştiriyor. Bu sene paneller ve söyleşiler için Ankara ve Artvin'in merkez seçildiği etkinlik programında tartışılmaya aç konular var.

    Darbe, Sinema ve Bellek

    "Uygunadım Hayatlar!" bölümü kapsamında Ankara'da düzenlenecek "Darbe, Sinema ve Bellek" başlıklı panelde Zeki Demirkubuz ve Toplum&Bilim dergisinin yayın yönetmeni Tanıl Bora konuşmacı olarak yer alıyor ve sinemadaki taşra meselesini enine boyuna masaya yatırıyor.

    Moderatör: Umut Tümay Arslan

    Konuşmacılar: Tanıl Bora, Zeki Demirkubuz

    Tarih: 7 Aralık 2010, Salı Saat: 18:00 Yer: Alman Kültür Merkezi, Ankara

    Gezici Festival ayrıca bu yıl "Taşrada Var Bir Zaman" bölümüyle aynı adı taşıyan bir kitap çalışması ile sinefillerin karşısına çıkıyor. Çitlembik Yayınları'ndan çıkan, editörlüğünü Tül Akbal ve Aslı Güneş'in yaptığı kitap Aslı Kayhan, Ayşe Kayhan, Behçet Güleryüz, Burçe Çelik, Fatih Özgüven, Jale Parla, Janet Barış, Mesut Varlık, Tanıl Bora ve Tül Akbal'ın yazılarından derlendi. Taşranın çeşitli temsil biçimlerinin tartışıldığı ve kültür ve sanatta taşra imgesinin irdelendiği bu çalışma, festival alanında ve kitabevlerinde satışa sunulacak.

    Oyunculuk Söyleşisi: Tarık Akan & Rutkay Aziz

    Türkiye sinemasının usta oyuncuları Tarık Akan ve Rutkay Aziz'i Artvin'de sevenleriyle bir araya getirmeyi planlayan söyleşi, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

    Sinema Konuşalım

    Festival kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenecek olan "Sinema Konuşalım" etkinliğinin durağı Artvin. Kendi alanlarında uzman isimler tarafından verilen sinema derslerinde bir araya gelecek genç sinemacıların 'bir haftalık sinema okulu'nda özel dersler alması hedefleniyor. Yardımcı yönetmen, yönetmen asistanı, yapım koordinatörü ve yapımcı görevleriyle 28 sinema filmi, iki televizyon dizisi ve bir belgeselde çalışan öğretim görevlisi Leyla Özalp Artvinli katılımcılara yapımcılık dersi verirken, Screen dergisi yazarı Martin Blaney sinema yazarlığı atölyesi, sinema yazarı Alin Taşçıyan ve Bilkent Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü başkanı Ahmet Gürata da Artvinli gençlere yönelik film okuma atölyesi düzenleyecek.

    * Ayrıca yönetmen Tayfun Pirselimoğlu'nun katılacağı 'Yönetmenlik Söyleşisi' gene Artvin'de düzenlenecek.

    * Hollandalı canlandırma sanatçısı Niek Castricum'un eğitmenliğinde yapılacak Canlandırma Atölyesi'nin adresi Artvin, hedef kitlesi 11 yaşındaki çocuklar, amacı ise bu genç beyinlere ilk filmlerini çekme fırsatı vermek.

    Festival hakkında daha detaylı bilgi için www.gezicifestival.org adresini ziyaret edebilirsiniz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top