Hesabım
    'Yangın Var'ın Çekimleri Devam Ediyor!

    Yolda geçen bir romantik komedi olarak nitelenen film, önümüzdeki sezonun iddialı yerli yapımlarından biri...

    Yazar Koray Çalışkan'ın senaryosunu Murat Batgi ile bir üçüncü sayfa haberinden yola çıkarak yazdığı 'Yangın Var' filminin çekimlerine Diyarbakır-Bingöl arasında devam ediliyor. Çekimlerine 1 Temmuz’da başlanan filmin seti Diyarbakır ve Bingöl'den sonra, Erzurum, Artvin, Rize ve Trabzon’a da taşınacak.

    Başrollerini 16. Altın Koza Film Festivali’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülü kazanan Osman Sonant ve Nesrin Cavadzade’nin paylaştığı Yangın Var’a aralarında Yavuz Bingöl, Erkan Can, Şerif Sezer, Settar Tanrıöğen, Gaffur Uzuner ve setten döndükten kısa bir süre sonra büyük bir trafik kazası geçiren ve Çok Güzel Hareketler Bunlarla ünlü olan Metin Yıldız gibi oyuncular eşlik ediyor.

    Çekimleri 15 Ağustos’ta Çayırbağı’nda tamamlanacak filmin konusu şöyle: İtfaiye kamyonları bozulan Karadenizli beldeye Diyarbakır belediyesi bir araç hibe eder. İtfaiyeci Koşman itfaiye kamyonunu teslim almak için hayatında ilk kez Diyarbakır’a ayak basar. Dönüş yolculuğu sırasında yanında gizemli bir misafir, dışarıda olağanüstü bir doğa, önünde uzun bir yol ve sıra dışı bir macera vardır. Aşk, hüzün ve kahkaha dolu yolculuk Koşman ve Diyarbakır’dan kendisine katılan Asya’nın bütün hayatını değiştirir. Diyarbakır’dan Trabzon’a itfaiye kamyonunda bir aşk alevlenir.

    Gerçek mekanlarda çekilen film, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Eurimages Avrupa Sinema Fonu desteğini arkasına alarak ilerliyor. Türkiye’de çekilmiş en pahalı yol filmi prodüksiyonlarından biri olan Yangın Var’da 1000’in üzerinde figüran, 100 oyuncu ve 80 kişilik bir yapım ekip çalışıyor. Ayrıca filmin seslerini ünlü yönetmen Emir Kusturica’nın ekibi yapıyor.

    Filmi kariyerinin dönük noktası olarak niteleyen yönetmen Murat Saraçoglu proje hakkında şöyle konuştu: “Ben hiç bir filme bu kadar uzun bir hazırlık döneminden sonra başlamamıştım. Benim de katılımımla defalarca revize edilen senaryo, mekân gezileri, oyuncularla uzun provalar, bir de dünya güzeli Doğu... Anadolu’nun yolları damarlarımızsa, bu itfaiye kamyonu bir ağrı kesici, herkesin umudu. Koşman’ın, hepimizin yangınına buz gibi bir su döküyor. Naif ve sempatik Karadenizli Koşman’la eğitimli ve dünya güzeli Asya’nın yolda alevlenen aşkı, bir yangının külünü savuruyor, hepimize umut veriyor. Tek şaka yapmadan bizi kahkahalara boğacak bu iki genç insanın hikayesi hepimizde küçük de olsa bir iz bırakacak”.

    Filmin görüntü yönetmeni Sis ve Gece, Eyyvah Eyvah, Beynelmilel gibi filmlerden tanıdığımız Gökhan Atılmış. Atılmış bu filmin kariyeri için ayrıcalıklı bir yeri olduğunu düşünüyor. Filmden önce mekânları iki kere gezen Atılmış’a göre, Anadolu’nun Asya’ya bağlandığı 35 mm filme çekeceği görüntüler, hikayeye sıra dışı bir derinlik katıyor. Karadeniz’in yaylaları, Doğu Anadolu’nun bozkırları ve Güneydoğu’nun sıcaklığıyla buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top