Hesabım
    Altyazı'nın Eylül Sayısı Bayilerde!

    Dergi, Woody Allen'ın son filmi "Paris'te Gece Yarısı"nı Eylül sayısının kapağına taşıyor...

    Altyazı Aylık Sinema Dergisi’nin Eylül sayısının kapağında, Woody Allen’ın merakla beklenen yeni filmi Paris'te Gece Yarısı (Midnight in Paris) yer alıyor. Yönetmenin Barcelona ve Londra'dan sonra Paris'i mercek altına aldığı ve Cannes Film Festivali’nin açılışını yaptığı filmle ilgili ilk değerlendirme yazısı, vizyondan önce Altyazı'da.

    Tayfun Pirselimoğlu’nun İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale kazanan son filmi Saç'ı sayfalarına taşıyan dergi, yönetmenin Rıza ve Pus filmleriyle başlayan ‘Ölüm Üçlemesi’ni kentin çeperlerindeki bireylerin yaşadığı yabancılaşmayı gözler önüne seren yapıtlar olarak ele alıyor.

    Derginin TV sayfalarında ise fenomen olma yolunda ilerleyen Leyla ile Mecnun yer alıyor. İkinci sezona başlayan diziyi “TV dünyasında bir istisna” olarak gören Altyazı, erkeklik hallerinden büyüme sancılarına, sinemasal konvansiyonlardan televizyon klişelerine, önüne gelenle dalgasını geçen dizinin ruhu, dünyası ve karakterlerini inceliyor.

    Değerli tarihçi Cemal Kafadar, bu sayıda, Süleymaniye’de Haliç manzaralı bir “kahvehane”de Altyazı’nın ‘İzliyorum’ köşesine konuk oldu. Filmlerden yola çıkarak 60’ların İstanbul’uyla başlayan sohbet, “bir Post-Tayyip distopyası” olarak Reha Erdem’in Kars’ına kadar uzandı. “Tarihin bir ders ağırlığındaki tortusu” bu söyleşide ortadan kalkıyor ve sinemanın zamanı “kamera öncesi”ne kadar genişliyor.

    ALTYAZI’da ayrıca

    Amerikan Bağımsız sinemasının yeni imzası Kelly Reichardt

    Genç Alman sinemasının öncü filmi Genç Törless

    Altın Koza Film Festivali

    Mihalis Kakoyannis’in ardından Zorba

    Peter Falk: Müfettiş Kolombo’nun vedası

    Bu sayıdaki eleştiriler

    Maymunlar Cehennemi: Başlangıç

    Üç

    Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2

    İmkânsızın Şarkısı

    Akılalmaz

    Yağmuru Bile

    Aşırıcılar

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top