Hesabım
    Gezici Festival Ankara'dan Ayrılıyor

    Festival Ankara'daki son gününden sonra Sinop'a geçiyor...

    Başkent'i sinemaya doyuran Gezici Festival'de son güne geldik. 6 Aralık'ta John Schlesinger imzalı Geceyarısı Kovboyu (Midnight Cowboy)'nu “kapitalizm ve dostluk üzerine bu kadarını izlemedim” diyererek sunumunu gerçekleştiren Zeki Demirkubuz, filmin başrollerindeki Dustin Hoffman ve Jon Voight’ın oyunculuklarına özellikle dikkat çekti. Aynı gün son filmi Gelecek Uzun Sürer’in gösterimine katılan yönetmen Özcan Alper ise, filmiyle ilgili olarak “ifadelere yüklenmek istedim. Yüzler benim için çok önemli” diyerek, “genç bir sinemacı olarak ölümün normalleştiği, kanıksandığı bu coğrafyaya kamerasını çevirmek” istediğini film sonrası izleyicilerle paylaştı.

    Murat Saraçoğlu'nun yönettiği sezonun merakla beklenen komedilerinden Yangın Var filmiyle bugün kapanışını gerçekleştirecek olan festivalin Ankara yolculuğu Sinop'a geçecek. Bugün son gösterimiyle yeni bir şehre misafir olacak festivalin Sinop gösterimleri  9-12 Aralık tarihleri arasında Sinop'un tek sineması olan Deniz Sineması'nda gerçekleşecek. Festivalin bir sonraki durağı ise 14-18 tarihleri arasında İzmir olacak.

    Festivalde bugün Avusturya Sineması'nın son dönem gözdelerinden Nefes, Cannes'daki ilk gösteriminden sonra gösterildiği heryerde ilgiyle karşılanan ve Fransa'nın Yabancı Film Oscar Aday Aday'ı seçilen Artist, Zeki Demirkubuz'un sunumuyla gerçekleştirilecek olan Sydney Pollack imzalı Yakuza, sezonun merakla beklenen yerli komedilerinden Yangın Var ve Aki Kaurismäki'nin Cannes’da “Sinema Eleştirmenleri Birliği Ödülü”nü kazandığı son filmi Umut Limanı seyirci ile buluşacak.

    Günün gösterim programı şöyle:

    KIZILAY BÜYÜLÜ FENER SİNEMASI Salon 1

    8 Aralık Perşembe

    12:15 Nefes (Atmen)

    14:15 Artist (The Artist)

    16:30 The Yakuza

    19:00 Yangın Var

    21:00 Umut Limanı

    Kızılay Büyülü Fener Sineması’ndaki bilet ücretleri 12.15 gösterimlerinde 2,5 TL, 14.15 ve 16,30 gösterimlerinde 5 TL, 19.00 ve 21.00 gösterimlerinde 9 TL dir. Tüm yabancı filmler Türkçe altyazı ile gösterilecektir.

    Detaylı Bilgi

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top