Hesabım
    Gezici Festival Sinop'ta!

    Festivalin Sinop ayağı bugünkü gösterimlerle son buluyor...

    Ankara ayağını 8 Aralık'ta bitirip Anadolu turuna çıkan Gezici Festival'in yeni durağı Sinop. 9 Aralık Cuma günü Entelköy Efeköy'e Karşı filmiyle açılan festival, gösterimlerini şehrin tek sineması olmasına rağmen iki yıl önce kapatılan Deniz Sinema'sında ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

    Son dönem Türk Sineması'nın önemli örneklerinin yanı sıra Avrupa Sineması'nın ödüllü yapımlarını da sinemaseverlerle buluşturan Gezici Festival'in Sinop ayağı, Yüksel Aksu'nun Anadolu komedisi Entelköy Efeköy'e Karşı ile oldu. Filmin gösterimi oyuncular Emin Gürsoy, Hamit Demir ve Erkut Ertürk'ün katılımlarıyla gerçekleşti. Cumartesi günü ise programın sürpriz filmi, 1979 yılında Tuncel Kurtiz'in senaryosunu Nuri Sezer ile birlikte İsveç'te yazarak yönettiği ve başrolü oynadığı gurbetçi filmi Gül Hasan seyirci ile buluştu. Pazar gününün öne çıkan yapımı ise Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi'ydi. Yönetmenliğini Onur Ünlü'nün yaptığı filmin gösterimine filmin oyuncularından Cengiz Bozkurt da katıldı.

    Bugün Sinop'ta son gösterimlerini yapacak olan Gezici Festival'in programında öne çıkan yapımsa, Sonbahar filmiyle pek çok ödül kazanan Özcan Alper'in Sonbahar'dan sonra kamera arkasına geçtiği yeni filmi Gelecek Uzun Sürer.

    Gezici Festival'in bir sonraki ve son durağı ise 14-18 Aralık tarihleri arasında İzmir olacak.

    12 Aralık Pazartesi

    12.00 Kısa İyidir

    15.00 Cesaret

    17.30 Söz

    20.00 Gelecek Uzun Sürer

    DENİZ SİNEMASI

    Tersane No: 10 / Tel: 0368 261 06 43

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top