Hesabım
    Oscar'da En İyi Yabancı Film Dalında Yarışacak 9 Film Belli Oldu

    Bir Zamanlar Anadolu'da listede yok...

    Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi 84. Oscar Ödülleri'nde yarışacak Yabancı Film Adayları'nı 9'a indirdi. Ülkemizin yabancı film Oscar adayı olan Nuri Bilge Ceylan imzalı Bir Zamanlar Anadolu'da 9 filmlik yarı final listesinde yok.

    İki aşamada gerçekleştirilen aday belirleme sürecinde Akademi Üyeleri bu yıl Oscar'a aday adayı olarak katılan 63 film arasından 9 tanesini belirleyerek ilk kısa aday listesini hazırladı. Daha sonra tekrar bir seçim süreciyle adaylıklar 5 filme indirilecek ve Oscar'da yarışacak 5 yabancı film belli olacak.

    Cannes Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü kazanan Bir Zamanlar Anadolu'da gibi yarı finalde kendine şans bulamayan filmler arasında Aki Kaurismäki'nin eleştirmenlerden tam not alan filmi "Le Havre", Cannes Film Festivali'nde oldukça beğenilen Miss Bala ve Oscar'a daha önce aday olan Zhang Yimou'nun The Flowers of War filmleri bulunuyor.

    Seçilen aday filmler arasında ilk göze çarpan bol ödüllü İran yapımı "Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin)" ise favori olarak gösteriliyor. Agnieska Holland 'ın II. Dünya Savaşı'nda geçen "In Darkness", Wim Wenders'in 3D çalışması Pina ve Kanada'nın Oscar adayı Monsieur Lazhar da güçlü adaylar arasında.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top