Hesabım
    İstanbul Film Festivali'nin Detayları Belli Oluyor!

    Festivalin basın toplantısı bu akşam...

    Bu yıl 31 Mart - 15 Nisan tarihlerinde 31. kez gerçekleştirilecek olan İstanbul Film Festivali'nde ulusal ve uluslararası 200'ün üzerinde film sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca bu yıl uluslararası yarışmanın başkanlığını bol ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yapacağı festivalin ulusal yarışma jürisinin başkanlığı da Murathan Mungan'a emanet.

    Festival hakkında basına röportaj veren festival direktörü Azize Tan festivalin ilk ipuçlarını da kamuoyuyla paylaştı. Bu yılın konukları arasında Persepolis animasyonunun yönetmenlerinden Marjane Satrapi'nin olacağını müjdeleyen Tan, yönetmenin son filmi 'Chicken Plums'ın da festival kapsamında gösterileceğini belirtti. Festival kapsamında düzenlenecek etkinlikler ise tam gaz devam ediyor. Ünlü yönetmen ve oyuncularla yapılacak sinema söyleşileri ve panellerin düzenleneceğini söyleyen Tan, "Yine jüri başkanımız olan Nuri Bilge Ceylan da bir sinema dersi verecek" dedi.

    Bu yıl Çin Yılı kapsamında Çin Sineması'ndan örneklere yer verilecek festivalde ayrıca belgesellerden çocuk filmlerine, deneysel filmlerden, genç yönetmenlerin filmlerine kadar pek çok farklı bölüm bulunuyor. Azize Tan, 31. Film Festivalinin, İKSV'nin 40. yılına denk gelmesinin de ayrı bir anlam taşıdığını ifade ederek, açılışın Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapılacağını söyledi.

    Festivalin detayları ve gösterilecek filmlere dair ön bilgiler bu akşam düzenlenecek olan basın toplantısıyla duyurulacak. Gelişmeler için Beyazperde'yi takip etmeye devam edin...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top